Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Saūda Arābijas amatpersona apgalvo, ka sākotnēji Hašogi plānots tikai sazāļot

Saūda Arābija ir atzinusies, ka žurnālists Džamals Hašogi tik tiešām gājis bojā konsulātā Turcijā, Stambulā, un Saūda Arābijas kroņprincis Mohammeds bin Salmāns trešdien nāks klajā ar pirmo publisko uzrunu kopš Hašogi pazušanas. Tikmēr kāda vārdā neminēta Saūda Arābijas amatpersona raidorganizācijai CNN esot apgalvojusi, ka sākotnējais plāns nav bijis Hašogi nogalināt.

Saūda Arābija uzstāj, ka Hašogi "gājis bojā nopratināšanas laikā" un ka viņa nogalināšana neesot bijusi iepriekš plānota, kā arī apgalvojusi, ka atbildīgie operatīvie darbinieki par patvaļīgo rīcību tikšot saukti pie atbildības. CNN gan no vairākām ASV amatpersonām uzzināja, ka šādas operācijas tādās valstīs kā Saūda Arābija nekad nenotiekot patvaļīgi un bez karaļnama pārstāvju ziņas.

Saūda Arābijas puse nu apgalvo, ka sākotnēji režīma kritiķi un vienu no prestižā izdevuma The Washington Post autoriem Hašogi plānots pārliecināt atgriezties dzimtenē. Ja viņš atteiktos, tad plāns "B" bijis viņu sazāļot un nogādāt uz slepenu patvērumu Stambulā, kur Hašogi tiktu turēts divas diennaktis. Šajā laikā viņu mēģinātu vēlreiz pārliecināt atgriezties Saūda Arābijā. Gadījumā, ja Hašogi atkal atteiktos, operācijā iesaistītie Saūda Arābijas drošībnieki nozustu, bet vietējam līdzzinātājam pēc kāda laika Hašogi būtu jāatbrīvo.

Tāpat vārdā neminētais avots CNN apgalvojis, ka klāt bijis eksperts, kurš atbildīgs par pēdu slēpšanu. Proti, viņa pienākums būtu garantēt, ka ekspertīzēs nekādi nevarētu pierādīt, ka Hašogi bijis konsulātā Stambulā. Ja žurnālists apgalvotu, ka ticis nolaupīts, fiziskus pierādījumus nebūtu iespējams atrast.

Būtiski gan uzsvērt, ka arī šiem apgalvojumiem nav nekādu pierādījumu un neatkarīga apstiprinājuma.

Saūda Arābija sākotnēji liegusies un mēģinājusi slēpt faktu, ka Hašogi konsulātu nav pametis un ka viņa dzīvība tur aprāvusies vardarbīgā nāvē. Proti, Saūda Arābija pat izmantojusi auguma parametros līdzīgu dublieri, kurš saģērbies Hašogi drēbēs un pēc tam devies pastaigā pa Stambulu, lai mēģinātu jaukt pēdas.

Top komentāri

ļuļa
ļ
tipisks piemērs tā saucamās rietumu demokrātijas pretīgajai liekulībai. kur sankcijas pret saudu arābiju? kur aizliegums veikt finanšu darbības? kur? iedomāsimies, kas notiktu, ja putina rokaspuiši sazāģētu dzīvu kādu žurnālistu, tuklāt zāģēšana notiktu 7 minūtes, kamēr tas nabaga cilvēks beidzot pagalam? ak jā, un protams, 7 minūšu zāģēšana ar kaulu zāģi nekādā gadījumā nav plāns nogalināt. nu tā, aprunāšanās un neliela iebiedēšana, tā drusku pazāģējot dzīvam cilvēkam nost pa gabaliņam. nevarēja jau zināt, ka no zāģēšanas gabalos mēdz arī nomirt.
Londona
L
Britu impērijas lielākā kļūda tās vēsturē bija tas, ka pēc Osmaņu impērijas sagruves, tā atdeva arābijas tuksnešus saūdu klejotāju ciltīm, uzskatot tās par bezvērtīgiem smilšu klajumiem. Varēja mierīgi paturēt, tāpat kā Francija paturēja Kaledoniju, Gvijānu un Martiniku, kā paši paturēja Folklendu salas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits