Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Saūda Arābijas garīdznieks izsludina atlīdzību par Sīrijas prezidenta nogalināšanu

Autoritatīvs Saūda Arābijas reliģiskais līderis Ali al Rabiei paziņojis, ka samaksās 450 tūkstošus ASV dolāru cilvēkam, kuram izdosies nogalināt Sīrijas prezidentu Bašaru Asadu, vēsta izdevums Gulf News.

Kā paziņojis pats imams, šādu lēmumu viņš pieņēmis pēc tam, kad uzzinājis par slaktiņu Sīrijas pilsētā Hulā, kur piektdien, 25. maijā tika nogalināti vismaz 116 cilvēki. „Mēs piedāvājam 450 tūkstošus ASV dolāru lielu atalgojumu tam (vai tiem), kas likvidēs Bašaru Asadu – slepkavu, kura noziegumi pret bērniem un sievietēm ir satriekuši visu pasauli,” paziņoja A. al Rabiei.

Par Saūda Arābijas monarhijas un Sīrijas varas iestāžu reakciju uz imama paziņojumu pagaidām nekas netiek ziņots.

Jāatgādina, ka 25. maija vakarā Hula (viens no opozīcijas atbalsta centriem) tika pakļauta mīnmetēju un artilērijas apšaudei, bet pēc tam pilsētai uzbruka bruņotu cilvēku grupas. Sadursmju rezultātā tika nogalināti vairāk nekā simts cilvēku, ieskaitot 32 bērnus.

Pilsētas iedzīvotāji, kuru vairākums ir sunnīti, atbildību par notikušo uzveļ alavītu kustības Shabiha vienībām, kuras paziņojušas par savu atbalstu esošajai Sīrijas valdībai. Alavītu islāma novirzienam pieder arī B. Asads. Valsts vadība savukārt vaino slepkavības Al Qaeda kaujiniekus.

Kopš pagājušā gada sākuma, kad Sīrijas sunītu pilsētās sākās pret valdību vērsti nemieri, valstī bojā gājuši aptuveni 13 tūkstoši cilvēku – kā nemiernieki, tā valdības atbalstītāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits