Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Sīrija sola sevi aizstāvēt un pārsteigt uzbrucējus

Ja Rietumi militāri uzbruks Sīrijai, tā sevi aizsargās, otrdien solīja Sīrijas ārlietu ministrs Valids Muallems. "Mums ir divas iespējas - vai nu padoties, vai arī sevi aizsargāt ar tiem līdzekļiem, kas ir mūsu rīcībā. Otrā izvēle ir vislabākā - mēs sevi aizsargāsim," preses konferencē, kas tika pārraidīta televīzijas ēterā, sacīja ministrs.

Sīrijai ir aizsardzības sistēma, kas pasauli "pārsteigs", sacīja Muallems, norādot, ka uzbrukums viņa valstij būs Izraēlas un Al Qaeda interesēs. "Sīrija nav vienkāršs gadījums. Mums ir aizsardzības sistēma, kas citus pārsteigs," uzsvēra ministrs.

"Militārie centieni ASV un to sabiedroto vadībā kalpos Izraēlas un, otrkārt, grupējuma Al Nusra interesēm," sacīja Muallems. Al Nusra ir ar Al Qaeda saistīts Sīrijas nemiernieku grupējums.

Viņš arī meta izaicinājumu rietumvalstīm, pieprasot, lai tās sniedz pierādījumus, ka Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīms ir pielietojis ķīmiskos ieročus. "Mēs dzirdam ap mums kara bungas. Ja viņi grib uzbrukt Sīrijai, es uzskatu, ka iegansts - ķīmiskie ieroči - ir pilnīgi nepatiess. Es viņus izaicinu - parādiet, kādi jums ir pierādījumi," sacīja Muallems.

Pēdējo dienu laikā arvien skaļāk sākuši skanēt ASV un to sabiedrotie draudi uzsākt militāru uzbrukumu Sīrijai. Rietumvalstu retorika kļuvusi asāka pēc 21.augusta notikumiem Damaskas pievārtē, kur atbilstoši nemiernieku versijai valdības karaspēka uzbrukumā pielietoti ķīmiskie ieroči. Sīrijas valdība šīs apsūdzības kategoriski noraida un ķīmisko ieroču izmantošanā apsūdz nemierniekus, kas šādi cenšas diskreditēt valdību.

ANO ķīmisko ieroču inspektori pirmdien apmeklēja Austrumgutu, Damaskas pievārtē, kur esot pielietoti ķīmiskie ieroči. Inspektoriem tur bija paredzēts doties arī otrdien, tomēr brauciens atlikts uz trešdienu, jo nemiernieki neesot varējuši garantēt inspektoru drošību, sacīja ministrs.

"Šodien mūs pārsteidza fakts, ka viņi tur nespēj nokļūt, jo nemiernieki nav piekrituši garantēt misijas drošību. Tāpēc misija atlikta uz rītdienu," norādīja ministrs. Sākotnēji bija paredzēts, ka inspektori Sīrijā paliks līdz svētdienai, tomēr viņu uzturēšanās laiks var tikt pagarināts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits