Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Sīrijas armijas dezertieri uzbrūk gaisa spēku izlūkdienesta bāzei

Sīrijas bruņoto spēku dezerteri, kas izveidojuši grupējumu Brīvā Sīrijas armija, trešdien uzbruka gaisa spēku izlūkdienesta bāzei pie galvaspilsētas Damaskas, paziņoja opozīcijas grupējumi.

Brīvā Sīrijas armija uzbruka bāzei, apšaudot to ar raķetēm un raķešgranātām, un virs tās pacēlās dūmi, paziņoja opozīcijas grupējums Vietējās koordinācijas komitejas.

Cits opozīcijas grupējums Sīrijas Revolūcijas ģenerālkomisija vēstīja, ka nakts uzbrukumā ar raķetēm un ložmetējiem ir daļēji sagrauta gaisa spēku izlūkdienesta štāba ēka, kas atrodas Harastā pie Damaskas. Šis uzbrukums ticis īstenots no trim pusēm.

Opozīcijas aktīvisti pavēstīja, ka šajā bāzē ieslodzītie "jūtas labi", bet uzbrukuma operācijā nav izdevies viņus atbrīvot.

Šis ir lielākais grupējuma Brīvā Sīrijas armija uzbrukums, kopš marta vidū Sīrijā sākās protesti un nemieri pret prezidenta Bašara al Asada režīmu. Varas iestādēm vēršoties pret šiem nemieriem, gājuši bojā vairāk nekā 3500 cilvēku, liecina ANO aplēses. Bašara režīms vaino vardarbībā bruņotas bandas un kaujiniekus.

Šis uzbrukums ir nozīmīgs arī tāpēc, ka gaisa spēku izlūkdienests ir viena no tām Sīrijas valsts iestādēm, no kurām iedzīvotāji visvairāk baidās, un piedalījies pret Asadu vērsto protestu apspiešanā. Turklāt bāze atrodas ļoti tuvu Damaskai, kuru nemieri līdz šim ir maz skāruši.

Bruņoto spēku dezertieri izveidoja Brīvo Sīrijas armiju pirms dažiem mēnešiem un apgalvo, ka līdz oktobra vidum tajā iestājušies 15 tūkstoši cilvēku. Šis grupējums par savu mērķi pasludinājis Sīrijas tautas atbalstīšanu centienos gāzt valdību un pretošanos "bezatbildīgajai militārajai mašinērijai, kas aizstāv režīmu".

Nemieros novembrī, kas vēl ir tikai pusē, jau gājuši bojā vairāk nekā 300 cilvēku, un šis mēnesis kļuvis par asiņaināko Sīrijā notiekošo nemieru laikā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits