Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Sīrijas nemiernieki apgalvo, ka ir saņēmuši jaunu bruņojumu

Sīrijas nemiernieki nesen saņēmuši jaunu bruņojumu, kas varētu radīt pavērsienu karā pret Damaskas režīmu, piektdien pavēstīja lielākā nemiernieku grupējuma - Brīvās Sīrijas armijas (BSA) - preses pārstāvis.

"Mēs esam saņēmuši jauna tipa bruņojumu lielā daudzumā, arī tādu, kādu mēs tikām lūguši, un tas, kā mēs uzskatām, varētu reālajos apstākļos izmainīt cīņas kursu," sacīja BSA politikas un mediju koordinators Luajs Mikdads. "Mēs esam sākuši izplatīt to visās frontes līnijās, tie nonāks profesionālu amatpersonu un BSA kaujinieku rokās," viņš sacīja.

Mikdads gan neatklāja, tieši kāds bruņojums un no kurienes ir saņemts. Viņš norādīja, ka tuvākajās dienās ir gaidāma jauna bruņojuma partija, un atgādināja, ka nemiernieki lūguši viņus apgādāt ar "savaldīšanas bruņojumu". Nemiernieku paziņojums par jaunas bruņojuma partijas saņemšanu izskan neilgi pēc Vašingtonas publiski izteiktās apņemšanās sniegt nemierniekiem "militāru atbalstu".

"Ieroči tiks izmantoti vienam mērķim - lai cīnītos ar prezidenta [Bašara al] Asada režīmu," solīja Mikdads. "Tie tiks savākti atpakaļ pēc režīma krišanas. Šādu solījumu mēs esam devuši draugiem un brālīgajām valstīm," kas ir piegādājušas ieročus, skaidroja amatpersona. Ceturtdien Mikdads sacīja, ka nemierniekiem ir vajadzīgas tuvas darbības raķetes "zeme-gaiss", kā arī "zeme-gaiss" raķetes MANPADS, prettanku raķetes, mīnmetēji un munīcija.

Sīrijas konflikts ilgst jau vairāk nekā divus gadus, un tajā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 93 000 cilvēku, arī vismaz 6500 bērnu, liecina jaunākie dati, kurus atklātībai nodevis ANO cilvēktiesību birojs.

Krievija un ASV, kaut arī Sīrijas konfliktā tās atbalsta pretējās puses, jau maijā vienojās Ženēvā sarīkot Sīrijas miera konferenci, šādi cenšoties rast politisku atrisinājumu krīzei. Šo apņemšanos abas puses šonedēļ no jauna apstiprinājušas G8 samitā.

Sīrija "strādās Ženēvas konferences panākumu labā", vēl pirmdien sacīja Sīrijas ārlietu ministra vietnieks Faisals Mikdads, piebilstot - viņš cer, ka arī pārējie foruma dalībnieki būs "patiesi". Opozīcija savai dalībai konferencē izvirzījusi vairākus priekšnosacījumus, cita starpā arī pieprasot nemierniekiem nodrošināt jaunus bruņojuma sūtījumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits