Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Sīrijas nemiernieki uzbrūk drošības struktūrām un valsts Centrālajai bankai

Vairāk nekā 20 cilvēki gājuši bojā divos sprādzienos, kas pirmdien, 30. aprīlī notikuši Sīrijas pilsētā Idlibā. Kā vēsta aģentūra Reuters, atsaucoties uz Sīrijas cilvēktiesību aizstāvju organizācijām, bumbas eksplodējušas pie ēkām, kas pieder militārajam izlūkdienestam un Gaisa karaspēku izlūkdienestam. Gandrīz visi bojā gājušie ir abu minēto struktūru darbinieki.

Savukārt Ķīnas aģentūra Xinhua, kura atsaucas uz Sīrijas oficiālo informācijas aģentūru SANA vēsta, ka sprādzienu rezultātā gājuši bojā astoņi cilvēki, bet vairāki desmiti guvuši ievainojumus. Xinhua piebilst, ka vietējos plašsaziņas līdzekļos figurē ari daudz lielāks bojā gājušo skaits – 52 cilvēki. Domājams, ka terora aktus sarīkojuši spridzinātāji – pašnāvnieki.

Tāpat 30. aprīlī sprādziens notika arī Damaskas piepilsētā Kudsijā. Domājams, ka uzbrucēji iedarbināja automobilī ievietotu spridzekli. Arī šajā sprādzienā ir upuri, kuru skaits tiek precizēts.

Aģentūra Xinhua vēsta par vēl diviem incidentiem Damaskā. Viens no tiem notika pirmdienas naktī, kad nezināmi uzbrucēja ar granātmetējiem apšaudīja Sīrijas Centrālās bankas ēku. Tāpat pirmdien notika uzbrukums vienam no valsts galvaspilsētas policijas iecirkņiem, kura rezultātā ievainojumus guvuši četri policisti.

Jāpiebilst, ka vardarbība Sīrijā turpinās par spīti ANO novērotāju nosūtīšanai uz šo valsta konflikta mierīga noregulējuma plāna, kuru piedāvāja bijušais ANO vadītājs Kofi Annans, ietvaros. Saskaņā ar viņa izstrādāto plānu, 12. aprīlī valstī tika izsludināts pamiers, tomēr pamiera panākšana nav apstādinājusi cīņas. 26. aprīlī tagadējais ANO vadītājs Bans Gimuns apsūdzēja Sīrijas prezidentu Bašaru Asadu miera plāna nosacījumu neievērošanā, savukārt Sīrijas valdība konfliktu eskalēšanā vaino „ārvalstu atbalstītus teroristu grupējumus”.

Bruņotā konflikta, kas turpinās jau ilgāk nekā gadu, gaitā Sīrijā abās pusēs ir gājuši bojā vismaz deviņi tūkstoši cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits