Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +24 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 18. jūnijs
Madis, Alberts

Slimnīca: Izraēlas triecienā UNRWA skolai nogalināti 37 cilvēki

Izraēlas triecienā ANO palestīniešu bēgļu aģentūras UNRWA skolai Gazas joslas centrālajā daļā ceturtdien tika nogalināti vismaz 37 cilvēki, paziņoja vietējā slimnīca.

Izraēlas armija bija paziņojusi, ka trieciens bijis vērsts pret kaujinieku grupējuma "Hamās" kompleksu šajā skolā, un ka tajā nogalināti vairāki kaujinieki.

Trieciens notika pēc tam, kad ASV, Kataras un Ēģiptes vidutāji atsāka sarunas ar mērķi nodrošināt pamieru un ķīlnieku apmaiņu pret palestīniešu cietumniekiem.

Izraēlas armija paziņoja, ka ir "likvidējusi" vairākus kaujiniekus "'precīzā triecienā "Hamas" kompleksam, kas izveidots UNRWA skolā" Nuseiratas rajonā.

Armijas preses sekretārs kontradmirālis Daniels Hagari vēlāk pateica, ka deviņi "teroristi" tika nogalināti, kad Gaisa spēku iznīcinātāji uzbruka trim klasēm, kurās slēpās apmēram 30 kaujinieki no grupējumiem "Islāma džihāds" un "Hamās".

ASV ir aicinājušas Izraēlu uz "pilnīgu" atklātību par šo triecienu.

"Izraēlas valdība ir sacījusi, ka sniegs vairāk informācijas par šo triecienu, ieskaitot tajā mirušo vārdus. Mēs gaidām, ka viņi būs pilnīgi atklāti, publiskojot šo informāciju," reportieriem paziņoja ASV Valsts departamenta preses sekretārs Metjū Millers.

ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs nosauca šo triecienu par "vēl vienu šausminošu piemēru cenai, kuru maksā civiliedzīvotāji". "Vajadzēs būt atbildībai par visu, kas noticis Gazā," sacīja viņa preses sekretārs Stefans Dižarriks.

Eiropas Savienības (ES) augstais pārstāvis ārpolitikas un drošības politikas jomā Žuzeps Borels aicināja "neatkarīgi izmeklēt" šo triecienu.

Al-Aksas Mocekļu slimnīca Deiralbalahā pie Nuseiratas paziņoja, ka saņēmusi vismaz "37 mocekļu" līķus no šī trieciena. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits