Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Teroristi pašnāvnieki mēģina uzspridzināt Sīrijas drošības dienesta ēkas

Sīrijas galvaspilsētā Damaskā šodien notika divi jaudīgi sprādzieni, vēsta AFP, atsaucoties uz valsts televīziju. Pēc aculiecinieku vārdiem, sprādzieni bija tik spēcīgi, ka tos varēja dzirdēt vairākumā pilsētas rajonu.

Saskaņā ar oficiālo informāciju, sprādzieni notika pie valsts drošības pārvaldes centrālās mītnes un iestādes vēl vienas ēkas pilsētas centrā. Varas iestādes jau paziņojušas, ka „teroristisko operāciju” Damaskā organizējusi Al Qaeda, bet īstenojuši diversiju teroristi pašnāvnieki.

Uzbrukuma upuru skaits un ievainoto daudzums pagaidām nav zināms, taču to ir vismaz 30, neraugoties uz faktu, ka terora akti notika brīdī, kad daudzi Sīrijas galvaspilsētas iedzīvotāji atradās mošejās lai piedalītos tradicionālajās piektdienas lūgšanas, tādēļ uz ielām nebija daudz cilvēku.

Jāatgādina, ka tieši šodien Sīrijā ieradās pirmie Arābu valstu līgas novērotāji, kuri uz vietas centīsies gūt priekšstatu par to, kas īstenībā notiek šajā valstī. Oficiālā Damaska deva atļauju ierasties tikai simts novērotājiem prasīto piecsimts vietā un arī tad tikai pēc tam, kas tai tika draudēts ar sankcijām. Damaska uzskata, ka novērotāji, kuru vairākums  būs no valstīm, kur atšķirībā no Sīrijas pie varas atrodas sunītu musulmaņi, nebūs objektīvi un aizstāvēs savus ticības brāļus Sīrijā

Tajā pašā laika arī Sīrijas opozicionāri ir izteikuši neuzticību novērotāju misijai, jo uzskata, ka Arābu valstu līgas diplomātu misiju Damaska izmantos propagandas mērķiem un lai vienkārši vilcinātu laiku.

Sacelšanās pret prezidentu Bašaru Asada Sīrijā turpinās kopš šī gada marta. Tomēr visu šo laiku protesta demonstrācijas un sadursmes notikušas citās valsts pilsētās, kamēr Damaskā valdījis miers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits