Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Teroristi Stambulā spridzina ziņkārīgos

Turcijas pilsētā Stambulā naktī uz pimdienu nogranda divi sprādzieni, nogalinot vismaz 16 cilvēkus un ievainojot vēl 154. Amatpersonas un drošības dienesti apgalvo, ka tas bijis kurdu teroristu uzbrukums, vēsta Reuters. Par sprādzieniem atbildību neviena kustība vēl nav uzņēmusies, taču vietējie laikraksti ziņo, ka vainīgie, visdrīzāk, meklējami starp Kurdistānas Strādnieku partijas kaujiniekiem. To rīcībā esoša neoficiāla informācija liecina, ka policija jau aizturējusi trīs aizdomās turamos.

BBC informē, ka abas bumbas sprāgušas ar dažu minūšu starplaiku. Vispirms eksplodēja kāds neliels, Stambulas dzīvojamā rajona Gungorenas atkritumu urnā novietots spridzeklis. Kad notikuma vietā bija sapulcējušies ziņkārīgie, uzsprāga citā miskastē novietota bumba, kas bija krietni spēcīgāka par pirmo. Policija izteikusi aizdomas, ka bumbas uzspridzinātas ar tālvadības mehānismu. Kā ziņo aculiecinieki, tobrīd apkaimē bijis aptuveni tūkstotis cilvēku.

"Šis bija pretīgs uzbrukums," drīz pēc sprādzieniem sarīkotā preses konferencē žurnālistiem sacīja Stambulas gubernators Muamers Gulers. "Diemžēl sprādziens notika cilvēku pārpilnā apkaimē, kas palielināja cietušo skaitu."

Gan Turcijas prezidents Abdulla Gils, gan premjerministrs Radžips Tajips Erdoans nosodīja uzbrukumu un solīja, ka tas tikai pastiprinās Turcijas cīņu pret teroristiem. Avīzes uzbrukumu saista ar kurdu atriebību par armijas nesenajiem uzbrukumiem kurdu nemierniekiem. M.Gulers gan mudināja sagaidīt izmeklēšanas rezultātus pirms runāt par vainīgajiem, taču arī viņš pauda pārliecību, ka tas bijis teroristu uzbrukums nolūkā nogalināt pēc iespējas vairāk cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits