Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vairākas ES valstis izveido mehānismu tirdzniecībai ar Irānu

Vācija, Francija un Lielbritānija oficiāli izveidojušas Eiropas Savienības (ES) mehānismu, lai veicinātu tirdzniecību ar Irānu un apietu ASV noteiktās sankcijas, ceturtdien paziņojuši diplomāti.

ES jau vairākus mēnešus gatavojusi šo sistēmu, kas ir norēķinu iestāde, ar kuras palīdzību iespējams apiet sankcijas, kas paredz, ka Vašingtona var pārtraukt attiecības ar jebkuru banku, kas nodrošina transakcijas ar Irānu. Tomēr tehnisku iemeslu dēļ sistēma darbību, visticamāk, vēl nesāks vairākus mēnešus.

Vācijas raidorganizācija NDR vēsta, ka sistēma, kurai būs Eiropas īpašam nolūkam dibinātas sabiedrības statuss, tiks nosaukta par INSTEX.

Sistēmas nolūks ir palīdzēt nosargāt ekonomiskos ieguvumus Irānai, kas radušies no ierobežojumiem, ko valsts noteikusi savai kodolprogrammai. Tā galvenokārt koncentrēsies uz pārtiku, medicīnu un humāno palīdzību, bet netiks izmantota ar naftu saistītiem darījumiem, uz kuriem attiecas ASV sankcijas.

Informācija liecina, ka par sabiedrības vadītājs būs baņķieris no Vācijas, bet pati sabiedrība būs bāzēta Francijā. Francija, Lielbritānija un Vācija būs šīs sabiedrības akcionāres, un tās cer, ka pievienosies arī citas valstis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits