Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vēstnieks Izraēlā neiesaka braukt atpūsties uz Ēģipti

Nestabilās drošības situācijas dēļ šobrīd nebūtu ieteicams atpūtas nolūkos ceļot ne tikai uz Izraēlu, bet arī tās kaimiņvalstīs, tostarp Ēģipti, šorīt intervijā Latvijas Radio atzina Latvijas vēstnieks Izraēlā Aivars Groza.

Ēģipte robežojas ar Gazas joslu. Vēstnieks brīdināja, ka kuru katru mirkli var sākties Izraēlas armijas sauszemes operācija Gazas joslā un Ēģiptē var ieplūst bēgļu straumes.

Katrs pats pieņem lēmumus, bet šobrīd nebūtu ieteicams izvēlēties Ēģipti tūrisma nolūkos, teica Groza.

Kā LETA jau ziņoja, Ārlietu ministrija (ĀM) brīdina, ka Turcijā un Ēģiptē ir svārstīga drošības situācija, vietām pastāv protestu risks vai terorisma draudi un ir aicinājums neapmeklēt pierobežas teritorijas, izvairīties no masveida pulcēšanās vietām, reliģisku vietu apmeklēšanas reliģisko svētku laikā. ĀM aicina bez pamatotas vajadzības pašlaik neapmeklēt arī Libānu un Jordānijas pierobežas teritoriju ar Sīriju.

ĀM preses sekretāre Diāna Eglīte rosina papildus izvērtēt ceļojuma izmaksas, apdrošināšanas riskus un to, vai minētajās valstīs ir Latvijas pārstāvniecība un vai ir pārstāvētas citas Eiropas Savienības dalībvalstis, ārkārtas situācijas gadījumā izvērtējot iespējas saņemt konsulāro palīdzību. Tāpat būtiski apzināties krasās kultūras, valodas un vietējo tradīciju atšķirības, kas neapdomīgam ceļotājam var radīt apdraudējumu.

Groza informēja, ka līdz vakardienas pēcpusdienai vēstniecībā Izraēlā bija vērsušies 14 cilvēki, kas interesējās par iespējām atgriezties Latvijā. Viņš apliecināja, ka nepieciešamības gadījumā tiks lemts par vēl viena evakuācijas reisa rīkošanu, bet diplomāti nodrošina iespējas evakuēties arī ar citu Eiropas valstu organizētajiem reisiem.

Jau ziņots, ka Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic", ņemot vērā pašreizējo situāciju Izraēlā, atcēlusi visus  plānotos lidojumus uz un no Telavivas līdz 2024.gada 1.janvārim.

Nedēļas sākumā "airBaltic" pēc ĀM aicinājuma veica speciālu evakuācijas reisu no Izraēlas, ar kuru Eiropā atgriezās 148 cilvēki. Lielākā daļa no tiem bija Latvijas pilsoņi, bet Latvijas organizēto reisu izmantoja arī 10 Igaunijas pilsoņi, kā arī lietuvieši un zviedri.

Jau ziņots, ka palestīniešu kaujinieku grupējums "Hamās" 7.oktobrī veica negaidītu uzbrukumu no Gazas joslas, izšaujot vairākus tūkstošus raķešu un iefiltrējoties vairākās vietās Izraēlas teritorijā. "Hamās" uzbrukumā Izraēlā noslepkavoti vairāk nekā 1400 cilvēku.

Izraēla atbildēja ar pretuguni un ir savilkusi karavīrus un kara tehniku pie Gazas joslas robežas, kā arī turpina bombardēt teroristu infrastruktūru Gazas joslā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits