Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

FOTO: Positivus festivāls noslēdzas ar reivu Salacgrīvas Zvejnieku parkā

Festivāla Positivus otrā un pēdējā diena apmeklētājus priecēja ar īpaši izmeklētu mūzikas programmu no visas pasaules. Mūziķi skatītājus spēja apburt ar indie, roka, kā arī tehno mūzikas skaņām, radot neaizmirstamu dienu Positivus apmeklētājiem.

Jau dienas vidū uz lielās skatuves priecēja Deniss Paškevičs un Funk Therapy collective ar fanka un grūva melodijām, multiinstrumentāliste Emma Jean Thackray, kā arī franču dziesminieks Adam Naas ar sirdi plosošām melodijām uz Lāčplēša skatuves. Tomēr par pirmajiem lielajiem šīsdienas mūziķiem varētu nosaukt itāļu apvienību Husky Loops, kura darbojas Londonā. Šo mūzikas trijotni grūti ielikt žanra rāmjos, jo viena dziesma skan kā izteikta britu indie mūzika, nākošā ir ar elektronikas pieskaņu, un tam visam pa vidu metāla un roka skaņas, bet viss, kas dzirdams, liek ķermenim kustēties mūzikas ritmos. Skanot puišu pēdējam singlam Everyone is having fun fun fun but me, kas skan izteiktās Londonas indie roka iezīmēs, pat prātā neienāktu, ka grupas dalībnieki uzauguši Boloņā, Itālijā. Lai gan jau iepriekš bija paredzams, ka šī grupa ir vieni no šīs dienas interesantākajiem mūziķiem, mani pārsteidza tas, cik aizraujošs bija koncerts.

Otrās dienas grafika piesātinātību ar izcilu mūziku īpaši varēja izjust brīžos, kad aši jādodas no vienas skatuves uz otru, jo uzreiz pēc Husky Loops koncerta uz lielās skatuves savu setu uzsāka Superorganisms. Šī grupa par savām “mājām” var saukt vienu no ietekmīgākajām neatkarīgās mūzikas izdevniecībām Domino records, kuras pārraudzībā ir iepriekšējos Positivus festivālos dzirdētie Anna Calvi, Wild Beasts un Hot Chip. Arī Superorganisms nelika vilties. Grupas septiņiem dalībniekiem lielā skatuve ir kā radīta, un popsīgie bīti lika kustēties ikvienam, pat tiem, kuri līdz šim par mūziķiem neko nezināja.

Nākošie uz Lāčplēša skatuves kāpa Positivus veterāni igauņi Ewert and the two dragons. Positivus klausītājus viņi priecēja jau piekto reizi. Jāsaka, ka uzstāšanās pievakarē uz otras lielākās skatuves viņiem piestāvēja daudz vairāk kā koncerti dienas vidū. Ewerti kā īsti profesionāļi māk uzkurināt Baltijas publiku, dodot iespēju dziedāt līdzi visu iemīļotajām dziesmām, īpaši daudz spēlējot dziesmas no sava otrā albuma. Nešaubos, ka šī ir grupa, kuru vēl dzirdēsim nākamajos Positivus festivālos un katru reizi tā priecēs visus atnākušos klausītājus.

Jau deviņos vakarā ļoti lielu pūli pulcēja šī gada vieni no gaidītākajiem mūziķiem Royal Blood. Britu duets uzstājas divatā (dažās dziesmās pievienojās arī divas bekvokālistes), bet ar skaņām un harizmu spēja piepildīt ne tikai skatuvi, bet visu Salacgrīvas zvejnieku parku. Lai gan puiši uz kādu laiku ir iepauzējuši koncerttūres, nevienu brīdi tas nebija jūtams, toties bija ļoti labi redzams, kādēļ viņi vairākkārt saņēmuši balvas kā labākie dzīvie izpildītāji. Dziesmā Little Monster Maiks Kerrs ar bungu solo ļāva izpausties Benam Tečeram, savukārt, spēlējot Figure It Out skanēja Kerra basa solo. Koncerta apmeklētāji varēja dziedāt un lēkāt līdzi gan zināmākajām grupas kompozīcijām, gan ne tik zināmiem skaņdarbiem, un katrā ziņā enerģijas lādiņš, ko deva grupa, bija neaizmirstams. Viņus noteikti varētu saukt par šī gada galvenajiem mūziķiem, jo arī starp dziesmām skatītāji aktīvi sauca: “Royal Blood!”.

Par noslēdzošo lielo mākslinieku uz Lāčplēša skatuves var nosaukt Ukrainas mūziķi Ivanu Dornu. Viņš uz Positivus otras lielākās skatuves uzstājās otro gadu pēc kārtas, bet šogad bija pirmā reize, kad es redzēju viņa dzīvo uzstāšanos. Lai gan tā bija ļoti enerģiska un publiku uzrunājoša, tā nedaudz nobālēja iepriekšējo mūziķu priekšā un labāk būtu iederējusies vakar starp The 1975 un Disclosure Dj setu, kā arī Cut Copy ar enerģijas pārbagāto šovu labāk būtu izklausījušies sestdienas vakarā.

Plkst. 23.00 uz galvenās skatuves kāpa pēdējie šī gada lielie mūziķi - Velsas grupa Underworld. Lai gan šī bija grupa, par kuru iepriekš bija dzirdama vislielākā kritika, jau ar pirmajām dziesmām tā spēja paķert Salacgrīvas publiku, dodot apmeklētājiem iespēju izbaudīt 90. gadu reivu, un, likās, ka vienīgais, kas trūkst, ir spīdošie kociņi (Glow sticks) un 90. gadu mode. Skatītāju pūlis gandrīz katru dziesmu sagaidīja ar ovācijām un īpaši skaļi pēdējo, pašu zināmāko dziesmu - Bornu Slippy .NUXX. Paldies Positivus par iespēju redzēt šo leģendu koncertu!

Lai gan galvenie mūziķi festivālā jau uzstājušies, Piena Svētku skatuve un Teritorija X turpina festivālu ar deju mūzikas izlasi aktīvākajiem festivālētājiem. Šis gads bija tiešām neaizmirstams un deva iespēju atgriezties festivāla pirmsākumos. Tiekamies jau pēc gada!

Top komentāri

reiveris
r
Bet es tik ļoti gribēju šeiku ...!
skumīgi
s
Diemžēl izskatās, ka meitene vairāk neko šajā pasaulē nav redzējusi.
Edis
E
Pilnīgi pokui uz to lopiņu saietu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Sākums

Vairāk Sākums


Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Mākslinieki

Vairāk Mākslinieki


Foto & video

Vairāk Foto & video