Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Angļu valoda karjerai un ne tikai...

- Ir labi dzirdēt no ārzemniekiem, ka tava angļu valoda ir labāka nekā citiem, kas nāk no mūsu reģiona. Varbūt tas arī nav diez kāds kompliments, tomēr...  Tiesa, arī agrāk es kaut kā tiku galā, taču ir patīkami komunicēt līdzvērtīgā līmenī, tā, lai tev visu laiku nepārjautātu. Īpaši tāpēc, ka šovasar mēs ar draugiem braucām uz ārzemēm paši uz savu roku, bez gidiem vai tulkiem.

Mēs ar Uldi sēžam vasaras kafejnīcā, un es ar izbrīnu klausos, kā mans parasti atturīgais paziņa sajūsmināts dalās iespaidos.

- Apmetāmies nedārgā viesu namiņā Vācijā, tur bija sabraukuši cilvēki no dažādām valstīm. Brīvi runājām gandrīz par jebkuru tēmu. Ar vienu dāni mēs pat konkrētu biznesa ideju izrunājām, tagad turpinām diskusijas pa e-pastu, un - kaut kas tur varbūt arī sanāks. Tā ka pasniedzējiem jāsaka paldies, ka angļu valodas kursos lika arī rakstīt un gramatiku mācīties, ne tikai pļāpāt.

Es nemaz nezināju, ka tu gāji kursos! Un kā? Vai tas daudz laika aizņem, jebšu viss pats galvā salien?

- Mums bija nodarbības divreiz nedēļā pa trim stundām -  no 6 līdz 9 vakarā. Brīnumus nevienam nesola, apmeklējumam seko, mājasdarbi un testi arī ir jāpilda. Ar grupu strādā divi pasniedzēji – viens māca leksiku, otrs – gramatiku.

Kaut kā mani gramatikas mācīšanās ne pārāk saista...  

- Es arī tā domāju, kad sāku. Skaidrs, ka bez tā iztikt nevar – ja negribi tēlot klaunu, ir jārunā un jāraksta pareizi, ne tikai vārdiņi jāzina... Taču izrādījās, ka gramatika nemaz nav garlaicīga – nezinu, kur viņi tādus pasniedzējus atraduši, jo nodarbībās laiks paskrien nemanot. Mums ir diskusijas, spēles  un grupu darbi, dažkārt pat uzdziedam. Un tikai pēc tam redzi, ka valodas zināšanas ir jūtami uzlabojušās.

Saki, kā tas ir - mācīties grupā? Zināšanu līmenis visiem taču nav vienāds...

- Mūs grupās iedalīja tikai pēc testa un pārrunām. Uz nākamo līmeni tu nemaz netiec, iekams neesi apguvis iepriekšējo. Šajā ziņā tur ir kā labā skolā. Un cilvēki grupās salasās interesanti, izglītoti, ar viņiem ir patīkami būt kopā. Tur var satikt arī jaunus draugus. Ar dažiem mēs jau trīs semestrus kopā mācāmies, īpaši lūdzam, lai mūs ieliktu vienā grupā, un satiekamies arī ārpus kursiem.

Izklausās interesanti... Bet par to visu ir taču arī jāmaksā?

- Jāmaksā, protams, ir. Taču, ņemot vērā to, cik stundas mēs mācāmies, un to, ka cenā iekļautas arī mācību grāmatas, tas nemaz nav tik dārgi. Un tu taču investē naudu sevī, ne vienkārši tērē izklaidēm. Tiem, kas šobrīd meklē darbu, bez angļu valodas vispār neiztikt. Pie tam, es par kursiem saņēmu nodokļu atmaksu.

Pārliecināji! Bet kur īsti tu mācies?

- Vai tad es neteicu? Rīgas Biznesa skolas Angļu valodas centrā. Tas atrodas pašā Rīgas centrā, Skolas ielā. Tikai testam jāreģistrējas savlaicīgi, jo grupas pildās ātri – kad es pirmoreiz atnācu, tiku gaidītāju sarakstā. Pie tam dzirdēju, ka viņi arī Liepājā studentus uzņem...


RTU Rīgas Biznesa skolas Angļu valodas centrs

Rīgā, Skolas ielā 11 un Liepājā, Vānes ielā 4

Reģistrējies testiem: www.rbs.lv

Papildu informācija: zvani 67089800 vai raksti: [email protected]


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Efektīvi veidi, kā samazināt gaisa mitrumu dzīvoklī

Gada vēsākajos un drēgnākajos mēnešos paaugstināts gaisa mitrums dzīvoklī nav nekas neparasts. Temperatūras samazināšanās, nokrišņi, taupīšana uz apkures, drēbju žāvēšana iekštelpās un nepietie...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti