Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Angļu valoda karjerai un ne tikai...

Iespējams, kāds iebildīs – vai šobrīd ir īstais laiks karjeras veidošanai un kāda nozīme šajā procesā ir angļu valodai?
Anete Krastiņa, Mārketinga speciāliste, RTU Rīgas Biznesa skolas Angļu valodas centra studente

Daudzus atlaiž no darba, pārējiem darba apjoms pieaug, arī noskaņojums diezgan pesimistisks... Bet es ticu, ka pašreiz ir īstais laiks, lai mācītos un uzlabotu angļu valodas zināšanas.

Jautāsiet - kāpēc? Spriediet paši.

Pirmā situācija. Jūs esat vērtīgs speciālists, bet runājat tikai latviešu un krievu valodās, savukārt strādājat uzņēmumā, kas sadarbojas ar ārvalstu partneriem. Iesaistīties interesantā projektā būs iespējams tikai gadījumā, ja zināsiet angļu valodu (zināt angļu valodu šajā gadījumā nozīme vairāk par "kur atrodas centrāltirgus?" līmeni).

Otra situācija. Jūs esat štata darbinieks, kuram esošajos tirgus apstākļos ir krietni palielinājies darba apjoms, nākas daudz kontaktēties ar ārvalstu klientiem un biznesa partneriem. Šajā gadījumā Jums vienkārši nav izvēles – angļu valoda ir jāzina, lai turpinātu strādāt un veikt ikdienas darba pienākumus.

Trešais gadījums – Jūs atrodaties situācijā, ko angļi sauc par "between jobs", kas, protams, izklausās daudz labāk nekā bezdarbnieks. Potenciālais darba devējs noteikti būs ieinteresēts uzklausīt Jūsu atbildi uz jautājumu – kā Jums ar svešvalodām?

Pati nonācu otrajā situācijā. Mūsu nodaļā no septiņiem darbiniekiem palika tikai četri, darba apjoms palielinājās, un saspringtajos apstākļos man neviens nejautāja, vai vēlos pārņemt savā pārziņā angļu valodā runājošos klientus. Es savukārt neatzinos, ka angļu valodu zinu tikai iesācēju līmenī... Steidzami sāku meklēt angļu valodas kursus. Paziņas ieteica Rīgas Biznesa skolas Angļu valodas centru, piebilstot, ka tur būs nopietni jāmācas, lai sasniegtu rezultātu, nevis vienkārši – maksā naudu un ceri uz perfektu valodu mēneša laikā. Nolēmu pamēģināt un piereģistrējos testam. Jāatzīstas, ka testēšana bija pamatīga: no sākuma bija jāaizpilda tests, pēc tam – jāatnāk uz pārrunām. Mani patīkami pārsteidza šāda attieksme un individuāla pieeja, jo tas taču tomēr ir svarīgi – noskaidrot ikviena interesenta sākotnējo angļu valodas zināšanu līmeni, turklāt tests ir bezmaksas. Mācības notiek divas reizes nedēļā, viena nodarbība ilgst trīs stundas – pusotru stundu nodarbību vada viens pasniedzējs (lasīšana, runāšana, leksika utml.), pusotru stundu mācamies gramatiku ar otru pasniedzēju. Man patīk, ka uzsvars ir gan uz gramatiku, gan runāšanu, jo manā darbā abas šīs lietas ir vienādi svarīgas. Intensīvi mācoties vienu semestri (3 mēnešus) sasniedzu ievērojamu progresu (vismaz vairāk nebaidos runāt ar klientiem no Zviedrijas vai Šveices). Kursus noteikti turpināšu arī nākamajā semestrī, jo līdz jūlijam atvaļinājumā neiešu un arī braukt nekur neplānoju. Patiesībā, ir vēl viena nianse. Pēc darba steidzos uz kursiem, jo tur mani sagaida zinoši pasniedzēji un patīkami kursabiedri, visas problēmas aizmirstās un tādējādi apvienoju lietderīgo ar patīkamo. Tiešām sanāk, ka tā ir – angļu valoda karjerai un ne tikai! Sirsnīgi iesaku!


Rīgas Biznesa skolas Angļu valodas centrs

Rīga, Skolas iela 11

Pavasara semestris sāksies š.g. 12.aprīlī.

Reģistrējies testam: www.rbs.lv

Raksti: [email protected], zvani: 67089800


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Efektīvi veidi, kā samazināt gaisa mitrumu dzīvoklī

Gada vēsākajos un drēgnākajos mēnešos paaugstināts gaisa mitrums dzīvoklī nav nekas neparasts. Temperatūras samazināšanās, nokrišņi, taupīšana uz apkures, drēbju žāvēšana iekštelpās un nepietie...

Idejas siltam un stilīgam apģērbam

Kad temperatūra sāk kristies, ir svarīgi, lai apģērbs nodrošinātu siltumu, taču tas nenozīmē, ka stilam jāpaliek otrajā plānā. Rudens un ziemas sezona ir lieliska iespēja atklāt slāņošanas māksl...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti