Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 9. oktobris
Helga, Elga, Elgars

Jaunākās un progresīvākās asinsvadu diagnostikas iespējas Latvijā

Mūsdienās medicīnas tehnoloģijas attīstās straujiem soļiem un diagnostikas iespējas arvien uzlabojas. Līdz šim asinsvadu izmeklēšanai, lai iegūtu asinsvadu uzņēmumus (angiogrammas) bija jāveic invazīva procedūra - cirkšņa artērijā vai vēnā ievadot katetru, injicējot tajā kontrastvielu un tādējādi iezīmējot asinsvadus. Tomēr Eiropas un pasaules tendences rāda, ka pacientam saudzīgāks ir neinvazīvs izmeklējums, tas ir, bez audu bojājuma un traumēšanas.

Kāpēc asinsvadu izmeklējumos izmanto magnētisko rezonansi?

Magnētiskā rezonanse ir viena no precīzākajām un cilvēkam nekaitīgākajām vizuālās diagnostikas metodēm, jo attēlu iegūšanai netiek izmantots rentgenstarojums un bieži nav nepieciešams pielietot kontrastvielas.

Savukārt, magnētiskās rezonanses angiogrāfija ir ļoti precīzs un specifisks asinsvadu un asinsvadu slimību izmeklējums. Ar šo metodi var diagnosticēt visdažādākās saslimšanas asinsvados – gan artērijās, gan vēnās.  Tie var būt gan asinsvadu paplašinājumi, gan sašaurinājumi, kā arī nepareizi veidoti asinsvadi. Izmeklējums ļauj novērtēt asinsvadu stāvokli un atrast ar dažādām slimībām saistītās novirzes.

Kad lieto magnētiskās rezonanses angiogrāfiju?

Ar magnētisko rezonansi var izmeklēt asinsvadus jebkurā ķermeņa daļā. Mūsdienās to bieži pielieto:

  • galvas smadzeņu asinsvadu;
  • kakla artēriju;
  • vēdera un kāju asinsvadu diagnostikā.

Kam izmeklējums ieteicams?

Nekaitīguma dēļ magnētiskās rezonanses angiogrāfija īpaši ieteicama:

  • gados jauniem cilvēkiem;
  • bērniem;
  • pacientiem ar nieru funkcijas traucējumiem;
  • izmeklēt var arī grūtnieces.

Kādos gadījumos izmeklējumu nozīmē?

  • Klīnikas DiaMed jaunās magnētiskās iekārtas attēli ir kvalitatīvi, ar augstu telpisko izšķirtspēja, ļaujot izvērtēt plašu orgānu spektru, analizēt sīkākas izmaiņas vai atkāpes no normas.
  • Izmeklējums ir neinvazīvs, tas nozīmē – bez audu bojājuma. Tas ir ērts, jo pacientam izmeklējumam jāieplāno vien viena vizīte. Savukārt ārsts pēc tam ar iegūto materiālu var strādāt stundām ilgi un iegūt ļoti daudz precīzas informācijas.
  • Precīzi un izsmeļoši diagnostiskas attēli ļauj tālāk nepieciešamo ārstēšanu plānot pēc iespējas mazāk traumatisku, ar mazāku iejaukšanos, kas pacientam nozīmē ātrāku atveseļošanos un atgriešanos savā ikdienas dzīvē.

Klīnikā DiaMed magnētiskās rezonanses angiogrāfija tiek veikta ar jaunāko Philips Healthcare magnētiskās rezonanses iekārtu, kas vēl arvien ir vienīgā šāda veida iekārta Latvijā. Ar jauno magnētiskās rezonanses iekārtu var veikt visa ķermeņa izmeklējumus, arī programmu nodrošinājums veidots un papildināts, ievērojot jaunākās tendences magnētiskās rezonanses attēla veidošanā.

Pacienta komfortam:

  • novērsta klaustrofobiskā sajūta izmeklējuma laikā;
  • iekārta ir aprīkota ar SoftTone tehnoloģiju, kas samazina magnētiskā rezonanses iekārtas radītos trokšņus;
  • speciāls izgaismojums un ventilācija labsajūtas nodrošināšanai;
  • nodrošināta ļoti ātra izmeklējumu veikšana un  augsta attēlu kvalitāte.

Klīnikā DiaMed ir pulcēta izcila ārstu radiologu komanda, kuru vada medicīnas doktors Kārlis Kupčs, viens no Latvijā vadošajiem speciālistiem. K.Kupčs veicis Latvijā pirmo aneirismas embolizācijas jeb noslēgšanas operāciju, un kopš tā laika invazīvā radioloģijas nozare Latvijā ir strauji attīstījusies. K.Kupčs regulāri konsultē arī kolēģus citās valstīs, jo Latvijas speciālisti ir vadošie visās Baltijas valstīs.

Klīnikā DiaMed svarīgas ir ne tikai modernās medicīniskās iekārtas, tik pat nozīmīgi ir kompetenti speciālisti – gan tie, kuri veic diagnostisko izmeklējumu, gan tie, kuri datus tālāk vērtē un analizē. Klientam ir svarīgi saņemt tādu aprakstu un slēdzienu, lai viņa ārstējošais ārsts varētu izstrādāt atbilstošu tālāko ārstniecības plānu. Piedāvājot gan jaunākos diagnostikas izmeklējumus, gan Latvijā labāko radiologu aprakstus un slēdzienus, klīnika DiaMed ir līdere diagnostikā ambulatoro medicīnas iestāžu vidū.

Klientu servisa kontakti: 27873073; 29210586; 67471788
e-pasts: [email protected]

Atrodamies: Brīvības gatvē 214, Rīgā (ieeja no Brīvības gatves, blakus 6.tramvaja pieturai «VEF»)
Filiāle: Bruņinieku ielā 5, 17.korpuss (Rīgas 1.slimnīcas teritorijā)
www.diamed.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Būtisks elements veiksmīgai uzņēmējdarbībai

Īpašuma vērtēšana ir būtisks elements veiksmīgai uzņēmējdarbībai, it īpaši situācijās, kad nepieciešami precīzi un objektīvi novērtējumi. SIA "Interbaltija" – uzticams nekustamā īpašuma vērt...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti