Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Kā izkļūt no biznesa krīzes purva?

Neviena kompānija sava biznesa ciklā nav pasargāta no kritumiem. Nereti veiksme un galvu reibinoši panākumi iemidzina biznesa vadītāju modrību un rada sajūtu, ka viss turpināsies kā līdz šim, bizness zels un plauks. Tomēr biznesā cikliskums ir nenovēršams.

Kā biznesa vadītājiem apturēt krituma laikā radošos zaudējumus? Ko lai dara īpašnieki un investori brīdī, kad parādās pirmās lejupslīdes pazīmes? Var gadīties, ka padoms ir jāmeklē ārpus uzņēmuma sienām.

Turnaround management – jauns termins Latvijas biznesa vidē.

Vārds Turnaround tulkojumā nozīmē apgriezt riņķī. Rietumu pasaulē jau gadu desmitiem ar jēdzienu turnaround management saprot neatkarīgu krīzes vadības komandas iesaistīšanu sava biznesa atveseļošanā jeb biznesa rehabilitācijā.

ASV uzņēmums ar vairāk nekā 130 gadu senu vēsturi - The Spiegel Group, kura darbības jomas bija preču tirdzniecība no katalogiem un apģērbu mazumtirdzniecība, 2003. gadā piedzīvoja smagas likviditātes problēmas. To iemesls bija uzņēmuma izdoto kredītkaršu klientu maksājumu kavējumu pieaugums. Lai īstenotu uzņēmuma restrukturizāciju, tika pieaicināts biznesa rehabilitācijas uzņēmums, kura pārstāvji uzņēmās pagaidu izpilddirektora, finanšu direktora un restrukturizācijas direktora pienākumus. Pēc naudas plūsmas stabilizēšanas, krīzes menedžeri organizēja divu uzņēmuma biznesa virzienu pārdošanu. Šis process sevī ietvēra ne tikai pircēju atrašanu, bet arī biznesa procesu un sistēmu maiņu. Tas, savukārt, sniedza iespēju atdalīt rentablās biznesa jomas no nerentablajām, kā rezultātā uzņēmums paturēja vien apģērbu tirdzniecības biznesu ar zīmolu Eddie Bauer. Šī biznesa attīstībai, krīzes menedžeri palīdzēja reorganizēt zvanu centrus un loģistikas sistēmu, slēdza nerentablus veikalus un pārdeva neizmantotus nekustamos īpašumus, kā arī pilnveidoja preču krājumu pārvaldīšanu. 12 mēnešu laikā paveiktais ļāva ietaupīt vairāk kā 150 miljonu ASV dolāru.

Šo pakalpojumu visbiežāk izmanto grūtībās nonākušu uzņēmumu valde, akcionāri vai kreditori. Krīzes situācijās svarīgāk par pieredzi konkrētajā uzņēmējdarbības nozarē, ir nozīmīgas zināšanas vispārējās biznesa vadībā un iepriekšējā pieredze darbā ar dažādu nozaru uzņēmumiem. Neatkarīgu menedžeru iesaistīšana ir ļoti būtiska sarunās par saistību restrukturizāciju, jo palīdz izvairīties no neracionālām emocijām un kopumā sniedz pozitīvu ziņu uzņēmuma kreditoriem, klientiem, piegādātājiem un darbiniekiem, apliecinot nopietnu uzņēmuma apņemšanos atjaunot savu darbību un konkurētspēju.

Krīzes menedžeri ir kā neatliekamās palīdzības brigāde, kas, atkarībā no akcionāru interesēm, kopā ar esošo uzņēmuma vadību vai aizvietojot to, iesaistās uzņēmuma rehabilitācijā vidēji uz laiku no 6 mēnešiem līdz gadam, noliek uzņēmumu atpakaļ uz biznesa izaugsmes sliedēm un dodas veikt nākamo uzdevumu jau pie cita grūtībās nonākuša uzņēmuma.

Uzticies profesionāļiem.

SIA Core Management ir pieredzējušu bankas un mārketinga profesionāļu krīzes vadības komanda ar dziļām zināšanām menedžmentā, finansēs, mārketingā un pārdošanas vadībā. Spēja paskatīties uz problēmu no malas, radīt jaunu vīziju un izstrādāt atveseļošanās stratēģiju ir SIA Core Management krīzes menedžeru pievienotā vērtība.

SIA Core Management ir vairāk nekā biznesa konsultantu uzņēmums. Krīzes menedžeri ne tikai izstrādās jaunu uzņēmuma attīstības stratēģiju, bet arī iesaistīsies tās realizācijā, tādejādi uzņemoties pilnu atbildību par rezultātu. Viņu darba finansiālais novērtējums ir cieši saistīts ar uzņēmuma izeju no krīzes situācijas un tā turpmāko izaugsmi.

SIA Core Management vadošais partneris Pāvels Šnejersons ir starptautiskās "Turnaround Management Association" biedrs. Asociācija ir vienīgā biznesa rehabilitācijas speciālistus apvienojošā organizācija Pasaulē, tā apvieno vairāk kā 9000 biedrus, ir dibināta 1998. gadā un tās galvenais birojs atrodas Čikāgā, ASV.

Kas nepieciešams tieši jums?

Iespējams, ka tieši jūsu uzņēmumam ir nepieciešams steidzami stabilizēt naudas plūsmu, lai izvairītos no tālākas grimšanas biznesa krīzes purvā. Lai sekmīgi atgrieztos biznesa apritē, iespējams, ka jūsu uzņēmumam ir vajadzīga korporatīvās stratēģijas maiņa, nepieciešamība pārorientēties uz citiem tirgus segmentiem, optimizēt izmaksu struktūru, mainīt produkta saturu, dizainu vai cenu veidošanas politiku, uzlabot klientu apkalpošanu, pilnveidot uzņēmuma iekšējos procesus un kontroles sistēmas, mainīt ierasto debitoru uzraudzības kārtību vai veikt izmaiņas mārketinga politikā.

Šie un citi biznesa vadības mehānismi ir SIA Core Management speciālistu arsenālā. Apmeklējiet interneta mājas lapu www.coremanagement.lv, lai uzzinātu par iespējām risināt tieši jūsu uzņēmuma problēmas.

Sākotnējo situācijas analīzi SIA Core Management veic bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti