Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Kā nekļūt par Elīzu Dūlitlu?!

Bieži dzirdam: "Labākais veids, kā iemācīties valodu, ir braukt vasarā uz Angliju (Franciju, Itāliju, Spāniju) un sarunāties ar vietējiem iedzīvotājiem. Vēl labāk, ja izdodas iekārtoties darbā. Pats nejutīsiet, ka sāksiet runāt."

Ak, ja vien tas būtu tik vienkārši! Atcerieties Elīzu Dūlitlu no Pigmaliona Bernarda Šova? Viņai angļu valoda bija dzimtā valoda, taču diez vai Jūs gribētu runāt kā viņa. Tas nav tikai izrunas jautājums: kā zināms, profesors Higinss viņai mācīja gan gramatiku, gan leksiku, gan arī uzvedības pamatprincipus. Nezinot valodu nav ko cerēt iegūt interesantu sarunu un darbu.


Starp citu, tas, kas bija svarīgs 20. gadsimta sākumā, nav vēljoprojām zaudējis savu aktualitāti arī simts gadus vēlāk. Pēdēja laikā Lielbritānijā aizvien populārākas kļūst retorikas un oratora mākslas stundas. Elīzas mērķis bija no parastas ielu puķu tirgotājas kļūt par pārdevēju ziedu veikalā. Šodien vadītāji, uzņēmēji, studenti un citi speciālisti cenšas atbrīvoties no reģionālajiem akcentiem un runāt gramatiski pareizi, ar tā saukto "standarta izrunu", pieņemot, ka tas palīdzēs viņu karjeras izaugsmei un biznesam mūsdienu globalizētajā sabiedrībā.

Lai cik paradoksāli izklausās, daudzi uzskata,  ka ārzemnieki ir labākā situācijā, par vietējiem iedzīvotājiem. "Standarta izruna" ir tas, ko mēs dzirdām audio CD, taču gramatisko kļūdu mums ir mazāk. Protams, tas attiecas tikai uz tiem, kas nopietni mācās. Diemžēl brīnumi nenotiek un nav iespējams iemācīties jaunu valodu trīs mēnešu laikā, lai varētu sarunāties par sev tuvām tēmām dzimtajā valoda. Turklāt ļoti svarīgas ir gan apmācību programmas, gan izmantojamie materiāli, gan pasniedzēju kvalifikācija, gan arī tas, ka apmācību grupā ir cilvēki ar vienādu valodas zināšanu līmeni. Iegūstot labu zināšanu pamatu, ir vērts aizbraukt vasarā uz Angliju (Franciju, Itāliju, Spāniju) vai iekārtoties darbā vai praksē un sarunāties ar vietējiem iedzīvotājiem. Svarīgākais ir tas, lai Jūs varat būt pats, nevis Elīza Dūlitla.

Kur gan mācīties, kad piedāvājumu ir tik daudz? Ja ir iespējams, vērts vērsties tur, kur apmācībai piedāvā tikai Jūsu interesējošo valodu. Tas nozīmē - tikai šo valodu, nevis visas pasaules valodas. Turklāt, ja centrs darbojas ilgi un ir ieguvis labu reputāciju, Jūs varat būt drošs, ka iegūsiet kvalitatīvu valodas apmācību.

RTU Rīgas Biznesa skolas Angļu valodas centrs (RBS AVC) ir dibināts sadarbībā ar Bufalo universitāti, ASV, kur jau vairāk kā 20 gadus piedāvā kvalitatīvas angļu valodas programmas pieaugušajiem un vecāko klašu skolniekiem.  
Reģistrācija uz RBS AVC kursiem balstās uz testa un intervijas rezultātiem. Tests ir bezmaksas Rīgas Biznesa skolā, Skolas ielā 11. Testa laiks: 65 – 75 minūtes. Semestra sākums – 23. septembris. Visus interesējošos jautājumus varat uzzināt, zvanot 67089800 vai meklējot www.rbs.lv. Lai reģistrētos bezmaksas testam, spiediet šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Ilga degšana

Lasot šo rakstu, tu uzzināsi ar kādiem paņēmieniem to izdarīt, lai varētu ilgāk baudīt siltumu no labākās apkures pasaulē - malkas krāsns.

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti