Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 9. oktobris
Helga, Elga, Elgars

Kā palielināt savus ienākumus?

Ja alga pietiek tikai, lai apmaksātu dzīvokļa īri, nopirktu pārtiku un segtu parādus, par uzkrājumu veidošanu nevar būt ne runas. Statistikas dati rāda, ka no algas līdz algai Latvijā dzīvo 60% iedzīvotāju. Ko darīt, lai ārkārtas gadījumā nepaliktu bez naudas? Kā savilkt galus? Šajā rakstā uzzināsi par veidiem, kā palielināt savus ienākumus.

1. Izvērtē savas algas apmēru

Pārrunā savas izaugsmes iespējas uzņēmumā un pārliecinies, vai saņem pienācīgu atalgojumu. Iespējams tavā nozarē strādājošajiem jau kādu laiku ir paaugstināta vidējā darba alga, bet tu par to neesi informēts. Ja tev izdosies saņemt pilnvērtīgu veselības apdrošināšanu vai darba vieta segs tavus transporta izdevumus, arī tas būs ieguvums. Var gadīties, ka darba devējs nav gatavs paaugstināt pamatalgu, bet jūs varat vienoties par bonusu sistēmas ieviešanu.

2. Meklē papildus ienākumu avotu

Papildus piepelnīšanās iespējas ļaus tev katru mēnesi saņemt vairāk naudas. Tu vari izmantot savas jau esošās zināšanas un tev nav nepieciešams papildus mācīties. Izvērtē, kas ir tas, ko vari piedāvāt citiem cilvēkiem un pats papildus nopelnīt. Daži piemēri – skolotājiem ir iespēja piepelnīties, vadot privātstundas, žurnālisti var rakstīt reklāmas rakstus, ārsti var piedāvāt privātas konsultācijas veselības jautājumos, grāmatveži – veidot atskaites privātiem uzņēmumiem. Noteikti arī tev ir kādas zināšanas, kas var nest papildus ienākumus. Ja zini svešvalodas, meklē internetā darbu tulkiem.

3. Pelni ar hobiju

Ir dažādi hobiji, kuri var palīdzēt tev nopelnīt. Adīšana, gleznošana, izšūšana, un citi rokdarbi var palīdzēt nopelnīt papildus ienākumus, pārdodot gatavos darbiņus. Ja esi lielisks pavārs, piedāvā savus pakalpojumus draugu un paziņu ballīšu galda klāšanā. Reklamē savas prasmes sociālajos tīklos! Tajos informācija izplatās ļoti ātri. Ja tev izdodas pārvērst  savu hobiju naudā, papildus ienākumiem saņemsi arī labu garastāvokli, veselību un prieku no sava hobija.

Pat ja tev nav nekādas īpašas iemaņas, tev tomēr ir iespēja nopelnīt papildus, piedāvājot bērnu pieskatīšanas pakalpojumus brīvdienās vai veicot datu ievades darbu tiešsaistes datu bāzēm un interneta veikaliem.

4. Piedāvā palīdzīgu roku

Pat ja tev nav nekādas īpašas iemaņas, tev tomēr ir iespēja nopelnīt papildus, piedāvājot bērnu pieskatīšanas pakalpojumus brīvdienās, vai veicot datu ievades darbu tiešsaistes datu bāzēm un interneta veikaliem. Sazinies ar lieliem uzņēmumiem, iespējams viņi varēs tev piedāvāt papildus darbu.

5. Veic savu ienākumu un izdevumu uzskaiti

Pieraksti visus izdevumus un ienākumus. Šādi kļūsi disciplinētāks un spēsi izsekot tēriņiem. Pēc pāris mēnešiem varēsi prognozēt savus turpmākos izdevumus un redzēt, ko tu vari atļauties. Turklāt tu sāksi racionālāk domāt – izsvērsi par un pret katram pirkumam un nepaļausies uz mirkļa vājībām.

Gandrīz katru pirkumu varam izvērtēt pēc tā nepieciešamības. Bieži vien gadās lietas iegādāties nevis tādēļ, ka tās ir patiesi nepieciešamas, bet tādēļ, ka mūs ietekmē atlaide, modes izmaiņas vai draugu ieteikumi. Tādēļ, pirms veic pirkumu, padomā par to vai šī lieta tev ir patiesi nepieciešama un vai tu to izmantosi.

Tikai tad, ja nauda nepieciešama steidzami…

Dzīvē ne vienmēr viss notiek kā plānots un tev var pielavīties neplānoti izdevumi. Nepieciešama ārstēšanās, salūzusi veļas mašīna vai citi pārsteigumi var iecirst robu tavā maciņā. Ja neizdodas naudu aizņemties pie draugiem, noderēs  ātrais kredīs. Pirms aizņemies, noteikti izvērtē savas iespējas kredītu atmaksāt un iepazīsties ar visiem noteikumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti