Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Latgales Amatniecības meistaru skola piedalās "Leonardo da Vinci" pilotprojektā

No 2006.gada oktobra līdz 2008.gada oktobrim Latgales Amatniecības meistaru skolai bija vienreizēja iespēja darboties "Leonardo da Vinci" pilotprojektā "Starptautiskās darbības aģents profesionālajā izglītībā"  (INTERNATIONAL OPERATION AGENT IN VET – IOA) līg. Nr. FI-06-B-PP-160734, kura ietvaros varēja iepazīties ar citu valstu pieredzi starptautiskās sadarbības nodrošināšanā un projektu koordinatoru kompetences pilnveidē.


Latgales Amatniecības meistaru skolai, darbojoties "Leonardo da Vinci" stažēšanās projektos un "Socrates Grundtvig" pieaugušo izglītības projektos, gadu gaitās nostiprinājās kontakti ar Somijas profesionālās izglītības iestādēm. Pateicoties šai sadarbībai, skolai 2006.gada pavasarī tika piedāvāta iespēja darboties "Leonardo da Vinci" pilotprojektā. Projekta pieteikums tika apstiprināts un varēja sākties projekta aktivitāšu īstenošana.

Latgales Amatniecības meistaru skola pilotprojektā darbojās kā partneris, kopā ar Somijas, Igaunijas, Ungārijas, Nīderlandes, Beļģijas, Grieķijas profesionālās izglītības iestādēm un centriem. Projekta pieteicējs bija OPECO nacionālais profesionālās attīstības centrs Tamperē. Projekta partneriem bija dažāda pieredze projektu izstrādē un vadīšanā.

Projekta galvenais mērķis bija apzināt projektu koordinatoru vajadzības Eiropas valstīs un sniegt atbalstu starptautiskajā sadarbībā iesaistītajiem skolotājiem.

Veicot aptauju projektā iesaistītajās valstīs, tika noskaidrots, ka profesionālās izglītības iestādēs projektu koordinatoru darbu veic pārsvarā svešvalodu skolotāji un aktīvisti, kuri nav guvuši zināšanas un prasmes īpašos kursos vai augstskolās, bet gan no pieredzes, darbojoties dažādu veidu projektos un iesaistoties starptautiskajās aktivitātēs. Līdz ar to bija nepieciešamība izveidot mācību programmu, kur interesenti savā brīvajā laikā varētu gūt nepieciešamās zināšanas un prasmes darbam projektos. Divu gadu laikā tika izstrādāta e-mācību programma. Galvenās tēmas: starpkultūru kompetences, projektu kompetences, Eiropas stratēģija un starptautiskās tendences profesionālajā izglītībā, starptautiskā tīkla un attiecību veidošana, mentorings, izglītojamo atbalsts starptautiskajās aktivitātēs.

Izstrādātā programma tika aprobēta no 2008.gada februārim līdz septembrim.

Latvijā e-programmas aprobāciju veica Pieaugušo Profesionālās tālākizglītības centrs (pasniedzējs Viktors Jevsjevs).

2008.gada 14.februārī Latgales Amatniecības meistaru skolā tika rīkots informatīvais seminārs Latvijas profesionālo izglītības iestāžu projektu koordinatoriem, daži no viņiem pieteicās programmas aprobācijas kursiem, un, pateicoties viņu veikumam, tika analizētas e-mācību programmas priekšrocības, trūkumi, saturs un vizuālais noformējums. Par e-programmas aprobāciju tika saņemti sertifikāti.

Projekta ietvaros regulāri notika semināri kādā no dalībvalstīm, kur tika izvērtēti sasniegtie rezultāti un noteikti jauni uzdevumi turpmākajam darba periodam. Projekta noslēguma seminārs 2008.gada 24.-29.septembrim notika Pierijā, Grieķijā, kur tika analizēta projekta norise, aktivitāšu īstenošana un rezultāti.

E-mācību programmas saturs un apraksts visiem interesentiem ir pieejams interneta mājas lapā www.ioagent.net.

Programma, kas tika izstrādāta projekta laikā, sastāv no moduļiem, kuriem ir paredzēti savi uzdevumi un kredītpunktu skaits. Īpaši pozitīvi vērtējama ir projekta īstenošanā gūtā pieredze, sadarbojoties ar Eiropas valstu profesionālās izglītības pedagogiem. Projekta semināros bija iespēja diskutēt ar pieredzējušiem kolēģiem, dalīties domās par starptautiskās sadarbības jautājumiem un projektu īstenošanu katrā dalībvalstī, kā arī uzlabot svešvalodu prasmes.

Projekts nu jau ir noslēdzies, kā rezultātā e-mācību programma ir Latgales Amatniecības meistaru skolas un Pieaugušo profesionālās tālākizglītības centra īpašums.

Cerams, ka šī programma būs noderīga un saistoša profesionālās un vispārējās izglītības iestāžu, pieaugušo tālākizglītības centru un augstskolu projektu koordinatoriem un visiem interesentiem, kuri sadarbojas ar citām valstīm.

Projektu 75% līdzfinansē Eiropas Savienība.


Projektu koordinatore un direktora vietniece mācību darbā  Dzintra Lempa.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti