Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Palīdziet neredzīgajiem sajust, ka visa pasaule ir ar viņiem!

Mūsu pasaule ir brīnišķīga. Viss, ko ir radījusi daba, ko ir radījis cilvēks, ir satriecošs un neticami skaists. Diemžēl ne visiem ir ļauts ieraudzīt šo skaistumu. Starp mums diemžēl ir cilvēki ar iedzimtām vai iegūtām redzes problēmām un ir arī pavisam neredzīgi cilvēki. Viņu dzīve rit pavisam citādi katrā posmā – arī skolas laikos.

Lai sniegtu izglītību slimiem bērniem, tiek veidotas skolas ar speciālām izglītības programmām, piemēram, cilvēkiem ar redzes traucējumiem. Latvijā ir tikai viena šāda mācību iestāde, kas ir pilnībā pielāgota cilvēkiem ar redzes traucējumiem – tā ir Strazdumuižas internātvidusskola. Šis internāts gūst tik lielus panākumus savu skolēnu audzināšanā un izglītošanā, kādus nenākas bieži redzēt arī parastajās Latvijas skolās. Trīs internāta audzēkņi jau ir kļuvuši par paraolimpiešiem un ir guvuši savus panākumus, pateicoties skolas personāla pūliņiem!

Bet šobrīd Strazdumuižas internātvidusskolai ir nepieciešama Jūsu palīdzība: ir jāveic skolas sporta laukuma labiekārtošana, lai bērni varētu nodarboties ar sportu svaigā gaisā bez traumu riska. Pateicoties nevienaldzīgiem cilvēkiem, laukums tiks ierīkots par pašizmaksu – 7832.62 eiro. Palīdziet internāta personālam un dodiet iespēju izaudzināt vēl vairāk bērnu, kuriem normālas redzes trūkums nav bijis šķērslis satriecošiem panākumiem!

Sportam ir ļoti būtiska loma vājredzīgo un neredzīgo bērnu attīstībā. Sports ļauj tiem attīstīt koordināciju un visas tās iemaņas, kuras ir vajadzīgas, lai droši un patstāvīgi orientētos telpā. Šīs iemaņas, par kurām mums nav ne jausmas, ir vitāli svarīgas bērniem ar vāju redzi. Diemžēl bieži vien šie bērni nepievērš pietiekoši daudz uzmanības sporta nodarbībām, izvēloties labprātāk lasīt grāmatas Braila rakstā, klausīties mūziku un komunicēt vienam ar otru. Bet patiesībā sporta nodarbības viņiem ir ļoti svarīgas. Un tieši Strazdumuižas internātvidusskolā sportam tiek pievērsta īpaša uzmanība. Un ar lieliskiem panākumiem! Sporta skolotājs šajā skolā, Vladimirs Priede, strādā ar vājredzīgiem un neredzīgiem bērniem jau 22 gadus, un ir uzkrājis ārkārtīgi lielu pieredzi šo bērnu audzināšanā, padarot viņus par īstiem sportistiem, kuri ik gadu piedalās dažādās sacensībās un spartakiādēs redzes invalīdiem. Par savu ieguldījumu izglītības sistēmā 2012. gadā Vladimirs Priede ir saņēmis goda titulu “Latvijas lepnums”.

Skolas iekštelpās aprīkojums sporta nodarbībām ir kārtībā, bet sporta laukums ārā ir nožēlojamā stāvoklī. Tas tika uzbūvēts vēl 1960. gadā un vairs neatbilst nekādiem standartiem. Skrejceliņi šobrīd jau ir pat bīstami jaunajiem sportistiem. Tik pat sliktā stāvoklī ir arī citas konstrukcijas. Un bērniem ir ļoti svarīgi vairāk laika pavadīt svaigā gaisā! Tādēļ viņi bieži izvēlas sportot tuvējo dzīvojamo māju pagalmos. Bet to dara tikai vismotivētākie un patstāvīgākie skolnieki, pārējiem atliek vien darboties telpās. Skolas vadība un Labdarības fonds Labdaris.lv vēršas pie Jums, dārgie lasītāji! Nepalieciet malā! Ziedojiet internātskolas sporta laukuma labiekārtošanai! Kopā mēs varam vairāk!

Sīkāku informāciju par Fondu “Par iespēju sportot!” var uzzināt, pārējot uz linku:

Tālruņi ziedojumiem:

90006881 (maksa par zvanu – 1.42 EUR) un 90006771 (maksa par zvanu – 7.11 EUR).

Lai palīdzētu vājredzīgajiem un neredzīgajiem bērniem pilnvērtīgi sportot, lūdzu, ziedojiet ar bankas pārskaitījumu uz zemāk norādītajiem kontiem, ierakstot maksājuma mērķī “Fonds: Par iespēju sportot”.

Rekvizīti:
Nosaukums: Biedrība "Latvijas Labdaru Asociācija Labdaris.lv"
Reg. Nr: 40008173130
Jur. adrese: Akadēmijas laukums 1- 1011, Rīga, LV-1050

-SWEDBANK- Swift: HABALV22
LV43HABA0551037990069
-CITADELE- Swift: PARXLV22
LV79PARX0016130480002


(+371) 27037280

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti