Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 10. oktobris
Druvis, Arvīds, Arvis

Sērfo un dzīvo pie Juglas ezera

Laikmets vairs nepieprasa, lai katrs sevi cienošs vīrietis pats uzceltu sev māju. Tā vietā nākušas dažādas iespējas pie tādas tikt, apvienojot pilsētas tuvumu, dabas klātbūtni un aktīva dzīvesveida perspektīvu. Viena no šādām pērlēm atrodama tepat Rīgā, Juglas ezera krastā, kaimiņos Brīvdabas muzejam.

Brīvdabas nams ir gleznaina meža ieloka ieskauts augstākās raudzes arhitektūras, dizaina un tehnoloģiju prasībām atbilstošs dzīvokļu komplekss, kur rast mājas un mieru no pilsētas burzmas, tajā pašā laikā atrodoties rokas stiepiena attālumā no tās epicentra.

Latectus, kas Latvijā darbojas kopsolī ar SEB banku, SIA Latectus valdes priekšsēdētājs Ģirts Grīnbergs uzsver, ka, viņaprāt, Rīgā reti ir sastopams projekts, kura tuvumā atrodams gandrīz viss komfortablai un aktīvai dzīvei: «Brīvdabas nams ir ekoloģiska un labvēlīga vide personīgai izaugsmei un ģimenes drošībai. Ezers ar tā sniegtajām atpūtas iespējām un Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs vēstures izpētei ir turpat līdzās. Veidojot šo projektu, būtiska bija infrastruktūra – liela tirdzniecības centra, veselības iestāžu, sporta bāzes, Juglas skolu un bērnudārzu tuvums, kā arī ērts sabiedriskais transports un veloceliņš. Tomēr nozīmīgākais faktors ir zaļa un norobežota vide ar iespējām 15 minūšu laikā nokļūt Vecrīgā.»

Protams, īpaši ir padomāts par dzīvokļu iemītniekiem, kuru ērtī-bām paredzēts ne tikai lifts un pazemes autostāvvieta, bet izcila iekšējā apdare, kurā apvienots koks un granīts ar Naxos, Jung, Alno AG un Bosch dizaina un tehnoloģiju augstākās klases produktiem. Tomēr ekskluzīvais ezera tuvums esot vērtība, ko grūti novērtēt naudā. «Mūsdienās cilvēka dzīvi bieži diktē darba ritms, kura dinamika arvien pieaug. Tas nozīmē, ka kvalitatīvai atpūtai ir būtiska nozīme – tā dod gan atelpu, gan iespēju pēc tam strādāt produktīvāk un sasniegt vairāk. Ir zināms, ka ūdens klātbūtne ne tikai nomierina, bet arī uzlādē. Tas mūs ir pamudinājis katram Brīvdabas nama iemītniekam dāvināt pilnu SUP jeb stand up paddle boarding komplektu pilnīgai ezera klātesamības priekšrocību izbaudīšanai.»

Kā vēsta viens no daudzajiem SUP moto – SUP ir kas vairāk par airēšanu uz dēļa. Tas ir veids, kā skatāmies uz pasauli un sarunājamies ar dabu. Tas ir domāšanas veids un pārliecība, ka novērtējam visu, kas mums dots. Par SUP filozofiju tādās pašās domās ir arī Normunds Barinovs, SUP asociācijas prezidents, kurš no savas pirmās supošanas reizes piecu mēnešu laikā aizairējies līdz 3. vietai pasaules čempionātā BIC One Design klasē. «SUP nav tikai stāvairēšana, tas ļauj nokļūt teju meditatīvā stāvoklī. Lai kādas domas jauktos pa galvu, treniņa laikā jāprot no tām atslēgties, un tad tās arī pazūd. Un tu no ūdens iznāc kā cits cilvēks – ar skaidru galvu un tīru prātu. Jo uz ūdens tev nav nedz datora, nedz darījumu, nedz nākamās dienas tikšanās, un būtībā jau nav arī kur likties – tu pilnībā saplūsti ar dabu kā viens vesels. Tas lieliski relaksē. Par fizisko kondīciju nemaz nerunāsim – tiek nodarbināti gandrīz visi ķermeņa muskuļi, it īpaši dziļā muskulatūra, tiek trenēts līdzsvars un stāja. Šī aktīvā nodarbe ir piemērota ikvienam un jebkurā fiziskās sagatavotības līmenī – galvenais ir tikai sākt. Rezultāti būs, un ķermenis ilgāk saglabāsies jauns.»

Tomēr SUP nav tikai rāma slīdē-šana pa ezera virsmu, Latvijā jau trešo gadu notiek augstas klases SUP sacensības un tiek organizēti Latvijas čempionāti, un tieši šogad augusta beigās Ķīšezerā pirmo reizi notika arī BIC SUP One Design klases Latvijas čempionāts.

Aizvien populārāka kļūst arī SUP joga un fitness, kas paplašina iespējas uz SUP dēļa, tāpat aktīvākie ar atbilstošiem SUP dēļiem var lauzt arī lielos viļņus. Svarīgi, ka ar SUP var nodarboties, kamēr vien termometra stabiņš rāda plusus, atzīst N. Barinovs.

Tas nozīmē, ka, dzīvojot Brīvdabas namā, uz SUP dēļa var izbaudīt gan pirmos izplaukušos pumpurus, gan liepu smaržu, gan vērot, kā uzlec un riet saule, kā iestājas rudens un apsarmo koki. SIA Latectus valdes priekšsēdētājs Ģirts Grīnbergs uzskata: «Patiesi mēs dzīvojam tās dienas, kuras atceramies! Brīvdabas namā ir viss, lai tādas dienas būtu arvien vairāk.»

Vairāk par projektu «Brīvdabas nams» uzziniet www.brivdabasnams.lv,
www.latectus.lv vai zvanot uz tālr. 25619513.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti