Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Start (IT) programmēs kopā ar ģimenēm

14. aprīlī plkst. 18:30 viesnīcā "Albert Hotel" notiks jau ceturtais programmēšanas pasākums IT nozarē strādājošo speciālistu bērniem un viņu vecākiem.

Pasākuma mērķis ir virzīt nozares speciālistu bērnus atklāt radošo programmēšanas pasauli, kā arī motivēt nākotnē izvēlēties IT nozari studijām un profesijai.

Ne vienmēr mums -  IT nozares speciālistiem ir viegli saviem bērniem paskaidrot, ko savā profesijā darām, tapēc  nolēmām noorganizēt šādu pasākumu mūsu un citu nozares uzņēmumu bērniem, lai parādītu to, kas aizrauj mūs pašus un, kas zina, iespējams, veicinās arī jaunas programmētāju dinastijas veidošanos”,  stāsta „Accenture Latvija” vadītājs Maksims Jegorovs.

Programmēšanas pasākumi tiek organizēti reizi mēnesī, aicinot bērnus no 10–15 gadiem apgūt programmēšanas pamatus, ar vecāku palīdzību, mācoties uzrakstīt savu pirmo programmu. Divu stundu garumā bērni piedalās darbnīcās, kurās iekļauti aizraujoši uzdevumi, piemēram, programmēt tanku vai uzrakstīt instrukciju robotiem, kam jāizbrauc šķēršļu trase. Pasākumam ir savs regulāro apmeklētāju pulks – apmēram 35 bērni, kuri pasākumu apmeklēs jau ceturto reizi!

Start (IT) ģimeņu pasākumu vada "Accenture Latvija" programmētāji ar darba pieredzi skolotāja amatā.

Ģimenes pasākumam iespējams reģistrēties līdz 10. aprīlim izglītības projekta mājaslapā: www.startit.lv/events

Vietu skaits ir ierobežots.

Par izglītības projektu Start (IT).

Projekts uzsākts ar mērķi radīt skolēnos interesi par informācijas tehnoloģiju nozari un programmēšanu. Izglītības projekts piedāvā bezmaksas programmēšanas video lekcijas, testus un uzdevumus, kas pieejami portālā www.startit.lv.

Projektu organizē IT uzņēmums "Accenture Latvijas filiāle", RTU, Rīgas Valsts 1.ģimnāzija, Informātikas skolotāju asociācija un Web&Mobile izstrādes uzņēmums "MAKIT".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Ilga degšana

Lasot šo rakstu, tu uzzināsi ar kādiem paņēmieniem to izdarīt, lai varētu ilgāk baudīt siltumu no labākās apkures pasaulē - malkas krāsns.

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti