Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Virtuālās vides dizains un izstrāde – jauna lieliska maģistra studiju programma Tartu Universitātē

Šajā rudenī Tartu Universitātes Viljandi Kultūras akadēmijā tiks īstenota jauna novatoriska maģistra studiju programma "Virtuālās vides dizains un izstrāde", kas īpaši atbilst mūsdienu IKT nozares problēmām.
Google, Facebook un Skype – kompānijas, kuru vērtība šodien ir vairāki miljardi dolāru, sāka ar labu ideju. Jāņem vērā, ka neviena no šīm idejām nebija unikāla. Izveidot labu meklēšanas rīku, uzlabot sociālo mijiedarbību internetā – par to ir domājuši daudzi. Un video tālruņus, kas līdzinās Skype, mēs varam pamanīt jau 20. gadsimta 30. gadu zinātniskās fantastikas filmās.

Ideja pati par sevi nenozīmē daudz. Idejas īstenošana, tās pārveidošana par produktu un tā pārdošana – lūk, kas ir veiksmes pamatā. Un tas Igaunijas (un Latvijas) IKT nozares uzņēmējiem sagādā vislielākās grūtības.

Tehnisko risinājumu izstrādāšana parasti nerada problēmas. Inženierzinātņu programmu kvalitāte Baltijas universitātēs joprojām ir diezgan augsta. Šeit iespējams atrast neparasti lielu skaitu izcilu programmētāju vidēji uz vienu cilvēku.

Taču kā savest šos visus augsti kvalificētos cilvēkus kopā un izveidot starptautisku komandu? Kā panākt, lai šauras jomas speciālists izprot produktu kopumā un iedziļinās lietotāju pieredzē? Kā jau pašā sākumā noteikt, vai produktam, kas tiek izstrādāts, būs pietiekami daudz lietotāju? Un ja būs, kā jaunais produkts būtu jānoformē un jāvirza pasaules tirgū? Mūsu maģistra studiju programma risina visus šos jautājumus. Programma ir izstrādāta sadarbībā ar igauņu IKT nozares pārstāvjiem un balstīta uz labākajiem ārzemju prakses piemēriem. Programmas ietvaros studenti iemācīsies apvienot jaunas tehnoloģijas, lai radītu inovatīvus virtuālos produktus un pakalpojumus.

Absolventi būs programmatūru produktu izstrādes komandu līderi un jauno uzņēmumu vadītāji. Speciālisti apgūs spēju izprast sarežģītu projektu pilnībā un radoši strādāt komandā.

Studijas sastāv no virknes izstrādes projektu, kas ilgst no 1 līdz 12 nedēļām un tiek realizēti komandās, kas sastāv no 5 – 6 studentiem. Komandas veido pārstāvji ar dažādām prasmēm: programmētāji, dizaineri, vadītāji utt. Izmantojot Agile un Lean metodoloģiju, komandas cenšas ātri izstrādāt produkta vai pakalpojuma prototipu, pārbaudīt to un pārliecinoši prezentēt klientiem un finansistiem.

Īpaša uzmanība tiek pievērsta darbam komandā, produkta izstrādes metodēm, lietojamībai un marketingam. Tiek rūpīgi sekots starptautiskās IKT nozares labākajai praksei.

Programmas teorētiskais modulis nodrošina studentiem plašāku izpratni, kas viņiem noderēs praksē. Tiek sniegts ieskats kultūras antropoloģijā un globalizācijā, semiotikā, kognitīvajā un spēļu psiholoģijā.

Tomēr programmas mugurkauls ir uzņēmējdarbība. No ekonomikas pamatiem līdz specifiskām digitālo produktu izstrādes problēmām – studijas ir piesātinātas ar inovatīvu ekonomisko domāšanu un darbību.

"Virtuālās vides dizains un izstrāde" ir starptautiska maģistra studiju programma. Studentus vada pasniedzēji un profesionāli programmatūras produktu izstrādātāji no Igaunijas un ārvalstīm. Starptautiska pieeja ir ārkārtīgi svarīga visas IKT nozares nākotnei. Vietējie tirgi ir pārāk mazi pārdošanai vai nepieciešamā darbaspēka atlasīšanai. Vienīgā iespēja virzīties uz priekšu ir darboties globāli, meklējot partnerus gan austrumos, gan rietumos.

Mūsu mērķis ir izmantot un izstrādāt e-studiju un starptautiskas attālinātas sadarbības rīkus. Ņemot kā piemēru industriālo ražošanu, ir tikai loģiski, ka vietējā IKT nozare novirza darbietilpīgos un tehniskos uzdevumus uz valstīm ar lielāku iedzīvotāju skaitu un tā vietā koncentrējas uz produkta izstrādi, pārvaldību un pārdošanu.

Laipni lūdzam mūsu jaunajā maģistra studiju programmā! Neatkarīgi no tā, vai jums ir plaša pieredze programmatūru izstrādāšanā vai arī jūs vienkārši vēlaties izmainīt pasauli, radot inovatīvus produktus vai pakalpojumus – esat laipni gaidīti! Jauns Google, Facebook vai Skype – tas atkarīgs no jums!

Pieteikumu iesniegšanas termiņš: 2011. gada 1. jūnijs
Iestājeksāmeni: 2011. gada 1. – 8. jūnijs

Projekta partneri: Webmedia, Regio, Artech Industrial, Tallinas Universitāte, Tartu Mākslas koledža, Igaunijas Dizaina institūts, Infografikas institūts.

Vairāk informācijas var atrast: http://www.ut.ee/ddve
Ja Jums ir kādi jautājumi par studiju iespējām Tartu Universitātē, nekautrējieties sazināties ar mums: www.ut.ee/ask

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Faktori, kas ietekmē KASKO apdrošināšanas izmaksas

KASKO ir auto apdrošināšana, kas aizsargā automašīnu īpašniekus pret dažādiem riskiem, piemēram, zādzībām, avārijām, dabas katastrofām un citiem neparedzētiem notikumiem. Šī apdrošināšana ir brī...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti