Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 28. jūnijs
Kitija, Viesturs, Viestards

Konkursā eXperiments turpina piedalīties 30 skolēnu komandas

Pēc vairāk nekā mēneša garas intensīvas uzdevumu risināšanas, uz skolēnu erudīcijas konkursa "eXperiments" neklātienes fināla kārtā tikušas 30 no 194 Latvijas 8.un 9.klašu skolēnu komandām. Iespēju piedalīties finālā iegūs tikai viena komanda no reģiona, dodoties aizstāvēt savu godu LNT tiešraidē un iegūstot iespēju cīnīties par ceļojumu, Dienu informēja konkursa organizatori. 

Šogad "eXperimentā" pieteicās 1358 pamatskolu pārstāvji. Līdz šim skolēni konkursa ietvaros ir sagatavojuši paši savus fizikas, enerģētikas un elektrodrošības uzdevumus, kā arī atrisinājuši 127 ekspertu un konkurentu sarūpētos uzdevumus. 

"Jāatzīst, ka šogad konkursā piedalās ļoti daudz spējīgu un zinošu komandu. To pierāda skolēnu iesniegtie uzdevumi, kas bija ne tikai interesanti, bet arī āķīgi un unikāli," atzina uzņēmuma Latvenergo Korporatīvās sociālās atbildības projektu vadītāja Danute Kindzule. 

Lai iegūtu tiesības piedalīties konkursa finālā, skolēniem līdz 2.aprīlim jāsameklē atbildes uz teorētiski un praktiski risināmiem uzdevumiem, kā arī jāizpaužas radoši, iesakot, kā tradicionālas profesijas varētu padarīt modernākas un inovatīvākas.

Konkurss "eXperiments" tiek rīkots jau 17 gadus. Konkursa mērķis ir aicināt skolēnus izglītoties par drošu un efektīvu elektroenerģijas lietošanu sadzīvē un skolā, kā arī mudināt jauniešus padziļināti apgūt eksaktos priekšmetus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi