Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Konkursā noskaidros labākās skolēnu izrādes ideju

Konkursa finālā, kas notiks Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Jesaja Berlina auditorijā, tiksies visu četru reģionālo sacensību uzvarētāji - Rēzeknes 1.vidusskolas komanda Eira, Ventspils 4. vidusskolas komanda Eiro jaunatne, Rīgas 25.vidusskolas komanda Divdesmit piektie Eiropā, kā arī Aizkraukles Novada ģimnāzijas komanda Jaunaudze.
24.martā Rīgā norisināsies radošā erudīcijas konkursa vidusskolēniem Mūsu Eiropa. Mūsu pirmizrāde fināls, kura ietvaros skolēniem pašiem jārada modernā teātra izrāde. 

Konkursa finālā tiks noskaidrota tā komanda, kuras radītā teātra izrādes ideja ar pašu autoru līdzdalību tiks iestudēta un 2012. gada vasarā izrādīta Latvijas pilsētās. Uzvarētāji iegūs arī iespēju kopā ar saviem skolas biedriem Eiropas Parlamenta programmas Euroscola ietvaros doties ceļojumā uz Strasbūru un Parlamenta plenārsēžu zālē tikties ar vairāk nekā 500 vienaudžiem no pārējām ES dalībvalstīm.


Tāpat kā iepriekšējās kārtās, arī finālā komandām būs jāparāda sava erudīcija Eiropas Savienības jautājumos, kā arī jāprezentē konkursa trīs kārtu laikā attīstītā izrādes ideja un jādemonstrē izrādes fragments, informēja konkursa organizatori. Komandu sniegumu vērtēs kompetenta žūrija, kurā darbosies dramaturgs Kārlis Anitens, režisore Antra Austriņa un Eiropas Parlamenta Informācijas biroja Sabiedrisko attiecību speciāliste Jolanta Bogustova.

Sacensībās komandām līdzi just ir aicināti arī skatītāji, kuriem būs arī iespēja piedalīties skatītāju konkursā un arī pašiem parādīt, cik viņi ir informēti par Eiropas Savienības tēmām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi