Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Konkurss ''Mēs varam labāk!'' mūs motivē!

Konkursu Mēs varam labāk! rīko laikraksts Diena un tā pielikums Skolas Diena sadarbībā ar izglītības portālu un skolvadības sistēmu E-klase. Pieteikšanās konkursam turpinās līdz šī gada 7. martam, bet Sikšņu pamatskolas devītie bija pirmie, kas tam pieteicās. Tas nozīmē, ka šie Apes novada skolēni apņēmušies uzlabot sekmes visos mācību priekšmetos, salīdzinot ar mācību gada pirmo cēlienu.

Ar mācībām Sikšņu pamatskolas devītklasniekiem Ralfam Ābelītim, Aivaram Brīdiņam, Zandai Sokolovai, Paulai Madarai Čuhlo, Mārcim Nīmanim, Jānim Ozoliņam, Mikam Bērziņam un Rēzijai Elstiņai nekad nav bijušas problēmas. Visi ir apzinīgi skolēni un mācās labi. Viņu vidējā atzīme ir 6,5 balles.

Pieteikties konkursā jauniešus pamudinājusi klases audzinātāja Zaiga Ažubele. «Mums patīk piedalīties konkursos un pierādīt sevi. Arī šis konkurss likās pa spēkam, tāpēc nolēmām pieteikties. Lai gan 9. klasē tik un tā ir jāmācās labāk nekā citus gadus, konkurss ir papildu stimuls. Tas neuzliek nekādus pienākumus, bet gan motivē,» stāsta Mārcis. Jautājumā, kuri priekšmeti varētu sagādāt problēmas, jauniešiem domas dalās. Kādam grūtības varētu būt matemātikā, kādam angļu un krievu valodā, bet kādam latviešu valodā un vēsturē.

Skolotāja Z. Ažubele savus audzināmos bērnus raksturo kā gudrus jauniešus. Piedalīšanās visdažādākajos konkurss viņiem ir ierasta lieta, un bez sekmju uzlabošanas konkursa pēdējā mācību gadā viņi arī apņēmušies piedalīties Eksperimentā.

«Mārcim un Zandai vidējā atzīme ir virs astoņām ballēm, bet četriem skolēniem - virs sešām. Domāju, ka vieglāk mērķi būs sasniegt tiem, kam pirmajā pusgadā atzīmes bija zemākas. Klase par pašmērķi izvirzījusi vidējo atzīmi septiņas balles,» stāsta audzinātāja un norāda, ka mērķi sasniegt nebūs viegli.

Jauniešus viņa raksturo kā aktīvus, draudzīgus un arī godkārīgus, lielas personības un individualitātes. Viņi skolā uzņēmušies organizēt pasākumus, rūpējas par skolas avīzi un organizē skolas līdzpārvaldes darbu.

Paši jaunieši ar skumjām atzīst, ka būs žēl šogad šķirties no iemīļotajiem klasesbiedriem un doties katram savā virzienā. Lielākā daļa no viņiem mācības nolēmuši turpināt vidusskolā vai ģimnāzijā, bet kāds kļūs par elektriķi un būvnieku.

«Ir grūti izdomāt, ko darīt tālāk. Iespēju ir daudz, un gribas izdarīt pareizo izvēli, jo tas ir visai dzīvei,» teic Zanda. Pārējos jauniešus devītklasnieki aicina nebaidīties, piedalīties un pierādīt savas spējas konkursā.

*portāla aluksniesiem.lv redaktore

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi