Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Skolotāju konference E-klase 2013 pulcē vairāk nekā 500 dalībnieku

Vakar notika viens no lielākajiem izglītības nozares pasākumiem  Latvijā - skolotāju konference E-KLASE 2013, kas Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) pulcēja vairāk nekā 500 skolotājus no visas Latvijas. Uz konferenci bija aicināti izglītības iestāžu pārstāvji – direktori, direktoru vietnieki un skolotāji.

Šogad konferences tēma bija „Digitalizācija skolās”, un tās ietvaros notika piecas interešu darbnīcas, no kurām katram skolotājam bija iespēja apmeklēt divas, iepriekš uz tām piesakoties. Bija iespēja uzzināt ne tikai izglītības jomā jaunākos tehnoloģiskos risinājumus Latvijā un pasaulē, bet arī uzklausīt skolotāju viedokli, idejas un ierosinājumus aktuālo problēmu risināšanā.

Interešu darbnīcu tēmas:

• „Vienādas iespējas mācīties visiem – iekļaujošā izglītība Latvijā un Eiropā” (lektore „Vecāki par izglītību” pārstāve Jana Simanovska),

• „Uzvedības ieraksti un prognozējamie vērtējumi – svarīgs instruments skolotāju rokās” (lektore LU docente Linda Daniela),

• „Mācīšanās metodes, izmantojot digitālos palīglīdzekļus” (lektors "Lielvārds IT" vadītājs Andris Gribusts),

• „Uzstādījumu nianses pilnvērtīgai E-klases lietošanai” (lektors E-klase.lv projektu vadītājs Persijs Ģederts),

• „E-vide kā instruments komunikācijas veicināšanai ar vecākiem” (lektore biedrības „Latvijas Vecāku kustība” valdes locekle Evisa Stankus).

Visi pārējie interesenti konferences norisei neklātienē varēja sekot līdzi video tiešraidē internetā, ko nodrošināja jauniešu web televīzija „ChaulaTV” sadarbībā ar SIA „Digitālās Ekonomikas Attīstības Centru”. Konferences video arhīvs būs pieejams izglītības portālā E-klase.lv.

Pasākuma noslēgumā skolotājiem tika pasniegtas vērtīgas balvas no konferences atbalstītājiem - Latvijas Nacionālās opera, Autohalle, Aqua Villa, Capital, Samsung, Fazer, Kolumbs, HairRiga, Mosaic, FromMe, Siguldas minerālūdens, Ventspils pilsētas domes tūrisma centrs, Lielvārds, Dienas Grāmata, Zvaigzne ABC.

Pēc starptautiskā interneta izpētes uzņēmuma Gemius datiem skolvadības sistēma un izglītības portāls E-klase.lv šī gada februārī sasniedzis jaunu auditorijas lieluma rekordu - jau vairāk nekā 200 000 lietotājus mēnesī (real users). Pašlaik skolvadības sistēmu ik dienu lieto 85% Latvijas skolu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi