Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Vajag iedot pauzi sev! Tusiņā

Laba ballīte katra cilvēka izpratnē ir kaut kas cits. Ir jauniešu daļa, kas ballējas vienīgi pie draugiem dzīvokļos, tā teikt - privātie pārtiji. Tas ir samērā šaurs paziņu loks, un tādā var iekļūt, ja pazīsti kādu, kuram ir uzaicinājums. Šīs ballītes visbiežāk notiek «biezās» mājās - pirts, džakuzi, sarunas.

.. Ir daļa, kas iecienījuši tikai viesu namu vai pirts īrēšanu. Šie tusiņi pamatā ir dzeršanai. Bieži - lopā. Nereti īrēto mājvietu izdemolējot. Tajos interesanti tikai tajā vecumā, kad sāc slepus no vecākiem pamēģināt alkoholu. Ar laiku bezjēdzīga piedzeršanās piegriežas. Vēl viena daļa jauniešu iecienījuši ballēties tikai klubos. Un, lai gan Rīgas klubos ieeja ir no 18 gadiem, gandrīz visos iespējams iekļūt arī jaunākiem. Klubos galvenā atrakcija ir dejošana un puišiem meiteņu, meitenēm puišu koļīšana. Protams, ne bez alkohola. Un tad ir tādi, pie kuriem pieskaitu sevi ar draugiem - kuri iet visur, kur var būt jautri, jo cik var visu nedēļu mācīties vai strādāt, vajag kādu pauzi sev iedot. Jautra atmosfēra, ar vai bez alkohola - katra individuālā izvēle, mūzika un omulīga vietiņa, kur iztrakoties. Mums galvenais, lai vakara gaitā būtu kaut neliela deva adrenalīna iegūstama.

Ko tur liegties, visi Rīgas tusiņi, lai kurā vietā notiktu, bez alkohola nav iedomājami. Un nav no svara, cik tev gadu. Vienmēr būs kāds, kurš alkoholu nopirks, palīdzēs iekļūt klubā. Diemžēl, bet itin visur ballītēs kāds vai pat vairāki lieto narkotikas - reizēm slepus, reizēm atklāti. Un nav pieņemts nosodīt, saukt policiju. Tie, kuri nelieto, novēršas, un viss. Līvāni ir maza pilsēta, īpaši daudz vietu, kur jaunieši var kārtīgi iztusēties, nav. Populārākā vieta, kur izballēties, ir klubs Moonlight. Ar ko tas piesaista cilvēkus? Uz šo jautājumu palīdzēja atbildēt kluba DJ MartinD: «Klubs Moonlight ir vienīgā tusiņu vieta Līvānos, kas piedāvā lielisku DJ performanci, bārmeņi pasniedz garšīgākos kokteiļus Līvānos un tuvākajā apkārtnē, interjers mājīgs, vienmēr tiek piedomāts pie dažādām ballīšu tematikām un ekstrām, lai apmeklētājiem būtu interesanti pie mums. Protams, ne mazsvarīga ir apsardze, kas rūpējas par apmeklētāju drošību. Manuprāt, tieši šie arī ir tie noteicošie faktori, kāpēc cilvēki izvēlas apmeklēt klubu Moonlight.»

Neskaitot klubu, jauniešiem tiek sniegta iespēja izballēties arī rīkotajās diskoballēs, taču tās nenotiek bieži - labi ja reizi, divas mēnesī (ne tikai pilsētā, bet arī pagastos). Vēl jaunieši mēdz pulcēties dzīvokļos vai vienkārši ārā. Bet nu tas atkarīgs no katra interesēm un uzskatiem. Cilvēks, kuram pie sirds iet tikai kluba mūzika, neies uz diskoballi, un tas, kam nepatīk lielas sabiedrības masas, labprātāk tusēsies kādā dzīvoklī. Teiksi, viens klubs ir par maz? Prasās daudzveidību? Iespējams. Tomēr nezinu, vai mazā pilsētā būtu pieprasīti trīs četri klubi. Pagaidām tusējamies, kā ir un tā, kā pašiem iet pie sirds. Plaša mēroga sūdzības dzirdējusi neesmu, un pie tā arī paliksim. Liepājā daudziem jauniešiem galvā vējš, sirdī mūzika, bet kaulos spēks. Esam mēs traki, esam, bet pozitīvā ziņā. Ballīšu rīkošana ir viena no Liepājas jauniešu populārākajām nodarbēm. Katrs Liepājas jaunietis domā citādi, kas ir forša ballīte. Vienam tā ir kārtīga izdejošanās pie sev tīkamākās mūzikas, savukārt citam pasēdēšana ar draugiem un kokteiļu malkošana, bet ne visas ballīšu aktivitātes saistās ar kādu Liepājas mūzikas klubiņu. Jaunieši ir pretimnākoši arī skolas ballēm, kur visiem ir solīdais dresscode, dažādiem Liepājas pilsētas rīkotiem pasākumiem, koncertiem. Neslēpšu, arvien biežāk jaunieši nespēj atrast tīkamu izklaidi bez stipro alkoholisko dzērienu klātbūtnes, taču priecē tas, ka jaunieši ir apzinīgi un pie stūres dzērumā nesēžas.

Noskaidroju, kurš Liepājas jauniešu vidū ir visaktuālākais mūzikas klubs Liepājā. Veicu elektronisku aptauju, kurā piedalījās 50 Liepājas aktīvākie - 33 meitenes un 17 puiši. Pirmajā vietā ierindojās mūzikas klubs Red Sun Buffet, otrajā - Fontaine Palace. Trešā vieta CoyoteFLY. Vairums jauniešu izvēlas Red Sun Buffet tādēļ, ka klubā ir ļoti laba atmosfēra, telpas siltos toņos, patīkami bārmeņi, ļoti laba mūzika, pie kuras viegli dejot. Atmosfēra tiešām ir patīkama. Fontaine Palace paķer ar savu bohēmisko stilu un milzīgo dzīvās mūzikas klāstu, taču CoyoteFLY ir pārlieku lielu dāmīšu un džentlmeņu klubiņš. Tā ir gaumes lieta! Ja tevi ieinteresēja, esi laipni gaidīts Liepājā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi