Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Baskonia oficiāli nav uzrunājusi VEF Rīga par Kuruca atgūšanu

Spānijas basketbola komanda Vitorijas Kirolbet Baskonia oficiāli nav uzrunājusi Latvijas čempioni VEF Rīga par iespējamo Artūra Kuruca atgūšanu jau šajā sezonā, aģentūrai LETA atklāja Rīgas kluba direktors Gatis Jahovičs.

Sportando žurnālists Emiliāno Karkija trešdien ziņoja, ka Vitorijas kluba jau šosezon vēlas atgūt Kurucu. 19 gadus vecais Kurucs šosezon izīrēts VEF Rīga komandai, bet Baskonia šobrīd strādājot pie tā, lai izpirktu basketbolista līgumu. 

"Baumas esam dzirdējuši, bet oficiāli uzrunāti no kluba puses neesam," teica Jahovičs, atklājot, ka līgumā neesot atrunāta summa, par kādu sezonas vidū var izpirkt basketbolistu.

Atbildot uz jautājumu, vai VEF Rīga šobrīd būtu gatava šķirties no sava līdera, Jahovičs atbildēja noliedzoši. "Ir jāredz piedāvājums, bet šobrīd tā spēlētāju problēma ir tika liela, ka, visticamāk, nē," pauda VEF Rīga direktors.

Daudzo savainojumu dēļ Rīgas komanda šobrīd nevar aizvadīt mačus, izmantojot visus spēlētājus.

"Visu laiku meklējam, bet nav atbilstošu kandidatūru. Ceram, ka traumētie atgriezīsies ierindā. Ja atgriežas Blūms un Kohs, tad jau tas zīmējums ir krietni patīkamāks," atzīmēja Jahovičs.

Ceturtdien Basku zemes komanda paziņoja, ka nolīgusi 22 gadus veco aizsargu Serhi Garsiju, kurš līdzīgi kā Kurucs, atradās īrē citā komandā un spēlēja Vācijā. Komandas galvenais treneris Velimirs Perasovičs atzīmēja, ka Baskonia nākotnē noteikti rēķinās ar Kurucu.

"Šobrīd viņš ir labās rokās. Būtu pāragri viņu atraut no tām daudzajām minūtēm, kas viņam tur ir, un darīt to brīdī, kad ir pareizais attīstības ceļš. Tieši tāpēc mēs nolēmām parakstīt līgumu ar Serhi," Gigantes.com citē Perasoviča teikto.

Kurucs šajā sezonā Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā 11 spēlēs vidēji nospēlējis 28 minūtes, kurās guvis 14,8 punktus, izcīnījis 3,0 atlēkušās bumbas un veicis 4,0 rezultatīvas piespēles.

Savukārt FIBA Čempionu līgā viņam septiņos aizvadītajos dueļos ir 30 minūtēs caurmērā gūti 12,3 punkti, izcīnītas 3,7 atlēkušās bumbas un veiktas 2,0 rezultatīvas piespēles.

Iepriekšējā sezonā 1,91 metru garais Kurucs spēlēja Spānijas pēc spēka trešajā līgā jeb LEB Plata Grupo Eleyco Baskonia komandā, vidēji mačā gūstot 13,7 punktus, izcīnot 2,4 atlēkušās bumbas, kā arī izdarot 2,5 rezultatīvas piespēles. Aizsargs debitēja arī Spānijas augstākajā līgā (ACB) Baskonia komandas sastāvā.

Kurucs bija viens no Latvijas izlases līderiem 2018.gada Eiropas čempionātā U-18 vecuma grupā, palīdzot izcīnīt sudraba godalgas. Caurmērā basketbolists spēlē guva 14,4 punktus, savāca 5,7 atlēkušās bumbas un 4,3 reizes rezultatīvi piespēlēja. Šogad viņam U-19 Pasaules kausa izcīņā septiņos mačos vidēji 15,6 punkti, 4,4 bumbas zem groziem un 4,1 rezultatīva piespēle.

Baskonia ar piecām uzvarām 11 mačos ieņem desmito vietu ACB kopvērtējumā, bet ULEB Eirolīgā Vitorijas komanda ar tādu pašu bilanci ir devītā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi