Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Clippers īpašnieks-rasists diskvalificēts no NBA uz mūžu

ASV pāršalcis rasisma skandāls Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pēc tam, kad nopludināta Losandželosas Clippers īpašnieka miljardiera Donalds Stērlinga telefonsaruna ar savu bijušo mīļāko, kurā viņš iesaka viņai nefotografēties kopā ar saviem melnādainajiem draugiem un šo draudzību paturēt privātu un diskrētu. NBA vadība reaģējusi ātri un asi – Stērlinga komandai noteikts 2,5 miljonus ASV dolāru liels sods, bet pats Stērlings diskvalificēts no NBA aprindām uz visiem laikiem, un līga viņam, visticamāk, liks pārdot 1981.gadā nopirkto klubu, kas ir nebijis gadījums NBA vēsturē.

Nopludināto telefonsarunu ieraksta autentiskums nav pierādīts, taču tas nav traucējis kritizēt Stērlingu, kurš jau agrāk apsūdzēts rasismā. Nosodījumu izteicis arī ASV prezidents Baraks Obama, kurš norādījis, ka nevajag ņemt vērā "aprobežotus ļaudis, kuri reklamē savu muļķību".

Telefonsarunā Stērlings savai bijušajai mīļākajai, kura ironiskā kārtā pati ir meksikāņu un āfrikāņu izcelsmes, pieprasījis no viņas Instagram profila izņemt visas bildes, kur viņa redzama kopā ar saviem melnādainajiem draugiem. "Tas mani ļoti uztrauc, ka tu reklamē savas attiecības ar melnādainajiem cilvēkiem. Es nevēlos, lai tu viņus ienīstu. Cilvēki visu uztver ačgārni. Es vēlos, lai tu viņus mīli, bet – privāti," izteicies Stērlings.

Reaģējot uz skandālu, sociālajos tīklos izplatīti aicinājumi boikotēt Clippers spēles, kā arī komandas spēlētāji mudināti atteikties spēlēt. Clippers spēlētāji tomēr nolēmuši sezonu nospēlēt līdz galam, paziņojot, ka "spēlē cits par citu, nevis cilvēkam, kurš paraksta algas čekus". Kā protesta akciju Clippers spēlētāji pirms NBA Rietumu konferences izslēgšanas spēļu ceturtdaļfināla sērijas ceturtās spēles iesildīšanās kreklus bija uzvilkuši uz kreiso pusi.

Jau vēstīts, ka nupat ar rasismu saskāries arī Brazīlijas futbola valstsvienības un spāņu granda Barcelona aizsargs Dani Alvešs, taču ar šavu negaidīto un asprātīgo rīcību kļuvis par simbolu miermīlīgai cīņai pret rasismu.

Proti, Spānijas čempionāta spēlē pret Villareal, kad Alvešs grasījās izpildīt stūra sitienu, pie viņa kājām no tribīnēm tika nomests banāns. Alvešs mierīgi pieliecies, pacēlis banānu, augli nomizojis, nokodies un izpildījis stūra sitienu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi