Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Himki piedzīvo negaidītu zaudējumu Eirolīgas spēlē

Latviešu basketbolists Jānis Timma piektdien guva 17 punktus ULEB Eirolīgas 18.kārtas spēlē, taču ar to nebija gana, lai Maskavas apgabala Himki komanda izcīnītu uzvaru.

Himki savā laukumā ar rezultātu 81:83 (15:16, 22:20, 11:15, 33:22) piekāpās turnīra pastarītei Sanktpēterburgas Zeņit.

Timma šajā duelī laukumā pavadīja 29 minūtes un 24 sekundes, kuru laikā grozā raidīja divus no četriem divpunktu metieniem, četrus no desmit tālmetieniem un savu vienīgo soda metienu.

Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, veica trīs rezultatīvas piespēles, pārtvēra trīs bumbas, pieļāva vienu kļūdu, trīs reizes pārkāpa noteikumus un izprovocēja trīs piezīmes, tikdams pie 15 efektivitātes koeficienta punktiem.

Himki rindās ar 30 punktiem izcēlās Aleksejs Šveds, kurš pieļāva arī septiņas kļūdas. Pretiniekiem 20 punkti bija Vilam Tomasam, 15 punktus guva Ostins Holinss, bet 12 punkti bija Mateušam Poņitkam.

Mājinieki ceturtās ceturtdaļas sākumā bija iedzinējos ar 16 punktiem, taču Timma pusminūtes laikā ar trīspunktu gājienu un "trejaci" sešus punktus atguva. Turpinājumā viesu pārsvars tika sadeldēts līdz trim punktiem, taču Zeņit pēdējās minūtēs sīvā cīņā noturēja vadību un svinēja uzvaru.

Himki ar astoņām uzvarām 18 spēlēs turnīra tabulā ieņem 11.vietu.

Šovakar 18.kārtas spēles aizvadīs arī Rolanda Šmita, Riharda Lomaža un Jāņa Strēlnieka pārstāvētās komandas, taču trešais no viņiem savainojuma dēļ laukumā nedosies.

Jau ziņots, ka Madrides Real komanda ceturtdien svinēja savu 13.uzvaru pēc kārtas ULEB Eirolīgas spēlēs, savā laukumā ar rezultātu 88:82 apspēlējot  Lietuvas klubu Kauņas Žalgiris. Citviet Milānas AX Armani Exchange Olimpia mājās ar 96:87 guva virsroku pār Atēnu Panathinaikos Opap, Stambulas Fenerbahce Beko izbraukumā ar 79:65 pieveica Vitorijas Kirolbet Baskonia, bet Telavivas Maccabi FOX pretinieku frontē ar rezultātu 95:89 pārspēja Berlīnes Alba

Šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir par divām vairāk nekā iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota maija beigās Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni astoto reizi kļuva Maskavas CSKA, kas finālspēlē uzveica Stambulas Anadolu Efes.

Madrides Real ir tituliem bagātākā komanda, ULEB Eirolīgā triumfējot desmit reizes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi