Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Hornets basketbolisti izcīna sesto lielāko uzvaru NBA vēsturē

Šarlotes Hornets komanda ceturtdien izcīnīja sesto lielāko uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vēsturē, jo tā savā laukumā ar 140:79 (37:14, 38:28, 37:15, 28:22) sagrāva Memfisas Grizzlies.

Līdz ar to Hornets vienība pretiniekus apspēlēja ar 61 punkta starpību, kas ir sestā visu laiku lielākā uzvara NBA vēsturē. Rekords pieder Klīvlendas Cavaliers vienībai, kas 1991.gada decembrī ar 68 punktu pārsvaru (148:80) apspēlēja Maiami Heat.

Hornets arī kļuvusi par sesto komandu NBA vēsturē, kas guvusi uzvaru vismaz ar 60 punktu pārsvaru.

Uzvarētāju labā ceturtdien 46 punktus iemeta Kemba Vokers, kurš laukumā pavadīja tikai 28 minūtes. Līdz šim tik īsā laikā viens spēlētājs vismaz 45 punktus nebija guvis kopš 1954.gada, kad NBA tika ieviests uzbrukuma laiks.

"Spēle bija jautra, arī skatītāji mūs atbalstīja. Patīkami būt daļai no kaut kā tāda," izteicās Hornets aizsargs Džeremijs Lembs.

Šarlotes vienības sastāvā šoreiz nebija Dvaita Hovarda, kuram nopelnītu 16 tehnisko piezīmju šī cīņa bija jāizlaiž. Iepriekšējā mačā pret Bruklinas Nets viņš pamanījās izcelties ar iespaidīgu double-double - 32 punkti un 30 atlēkušās bumbas.

Vēl Hornets komandas sastāvā ceturtdien ar desmit punktiem un 12 atlēkušajām bumbām izcēlās Kristapa Porziņģa bijušais komandas biedrs Villijs Ernangomess, kuram tā bija viena no veiksmīgākajām spēlēm pēc aizmainīšanas no Ņujorkas Knicks.

Citā ceturtdienas mačā uzvaru izcīnīja līgas līdere Hjūstonas Rockets, kas savā laukumā ar 100:96 (21:27, 27:23, 23:18, 17:20, 12:8) pagarinājumā pieveica Detroitas Pistons, tiekot pie septītās uzvaras pēc kārtas.

Uzvarētājiem 22 punktus iemeta Ēriks Gordons, kamēr sezonas vērtīgākā spēlētāja balvas pretendents Džeimss Hārdens izcēlās ar 21 punktu, turklāt no spēles viņš grozā raidīja tikai četrus no desmit metieniem.

Šī Rockets komandai bija 58.uzvara sezonā, kas ir atkārtots kluba rekords, kas atlikušajos desmit mačos noteikti tiks labots.

Pistons labā ar triple-double tikmēr izcēlās Bleiks Grifins - 21 punkts, desmit atlēkušās bumbas un desmit rezultatīvas piespēles, kamēr Andrē Dramonds pievienoja 17 punktus un 20 atlēkušās bumbas.

Tikmēr vēl vienā ceturtdienas NBA mačā neiztika bez incidentiem. Sakramento Kings savā laukumā ar 105:90 (25:28, 24:16, 31:27, 25:19) pieveica vienu no līgas vājākajām komandām Atlantas Hawks, tomēr šis mačs tika aizvadīts vien dažu simtu skatītāju klātbūtnē.

Spēle iesākās ar 20 minūšu novēlošanos, jo pāris tūkstoši protestētāju aizšķērsoja pilsētas ielas un ieeju arēnā, izrādot neapmierinātību, kad pagājušajā nedēļā policija nošāva 22 gadus vecu melnādaino vīrieti Stefonu Klārku, kurš tobrīd bijis neapbruņots savas vecmātes pagalmā.

Lai arī pastāvēja iespējamība, ka mačs starp Kings un Hawks varētu tikt atcelts, tā tomēr nenotika.

Uzvarētājiem 20 punktus iemeta Džastins Džeksons.

Turnīra Austrumu konferences kopvērtējuma līdere joprojām ir Toronto Raptors, kam ir 53 uzvaras 72 mačos, bet tai seko Bostonas Celtics ar 48 panākumiem 71 duelī.

Tikmēr 11.vietā ir savainotā Porziņģa pārstāvētā Knicks, kam ir 26 uzvaras 72 cīņās, Ņujorkas komandai vairs nepretendējot uz iekļūšanu izslēgšanas turnīrā.

Savukārt Rietumu konferencē pirmajā vietā ir Hjūstonas Rockets ar 58 uzvarām 72 mačos, bet otrajā pozīcijā atrodas Goldensteitas Warriors ar 53 panākumiem 71 spēlē, kamēr Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio Spurs ir sestajā vietā ar 42 uzvarām 72 dueļos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi