Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Timberwolves pēdējā mačā nodrošina vietu play-off; Vestbrukam unikāls NBA rekords

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta pēdējā spēlē uzvaru izcīnīja Minesotas Timberwolves, kas savās mājās ar rezultātu 112:106 (29:26, 33:28, 24:27, 15:20, 11:5) pagarinājumā apspēlēja Denveras Nuggets vienību, nodrošinot dalību izslēgšanas turnīrā.

Pirms spēles abām komandām bija vienāds uzvarēto un zaudēto spēļu skaits, kā arī abas balansēja uz izslēgšanas spēļu robežas. Tieši pēdējā mačā izšķīrās, kura no abām vienībām piedalīsies izslēgšanas turnīrā.

Uzvarētāju komandas sastāvā rezultatīvākais ar 31 punktu bija Džimijs Batlers, bet double-double ar 26 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām sakrāja Karls Entonijs Taunss. Denveras vienības rindās savukārt labākais punktu guvējs bija Nikolā Jokičs, kura kontā 35 punkti un desmit atlēkušās bumbas.

Pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 101:101, bet papildlaikā labāki bija mājinieki, Minesotas vienībai izslēgšanas spēlēs iekļūstot pirmo reizi kopš 2004.gada.

Citā spēlē Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas Knicks ar rezultātu 110:98 (20:20, 37:17, 27:34, 26:27) viesos uzveica Klīvlendas Cavaliers. Rezulatīvākais spēlētājs Knicks sastāvā bija Lūks Kornets, kurš guva 23 punktus, bet Lebrons Džeimss izcēlās ar desmit punktiem un piecām atlēkušajām bumbām.

Cavaliers visu maču aizvadīja praktiski ar otro sastāvu, bet Džeimss pirmo reizi karjerā regulārās sezonas ietvaros aizvadīja visas 82 spēles.

Jau vēstīts, ka pēc šī mača Knicks no amata atbrīvoja galveno treneri Džefu Hornačeku, kurš ar vienību strādāja divas sezonas.

Knicks lielākā zvaigzne Porziņģis februārī sarāva ceļgala krusteniskās saites, tāpēc viņa atgriešanās laukumā tiek gaidīta ap Ziemassvētkiem. Latviešu basketbolists šosezon 48 spēlēs vidēji iemeta 22,7 punktus, būdams Knicks rezultatīvākais spēlētājs.

Savukārt Filadelfijas 76ers savās mājās izcīnīja graujošu uzvaru 130:95 (46:18, 34:26, 25:31, 25:20) pār Milvoki Bucks, tiekot pie 16.panākuma pēc kārtas. Rezultatīvākais uzvarētāju sastāvā ar 25 punktiem bija Džastins Andersons, kamēr Bucks rindās double-double ar desmit atlēkušajām bumbām un desmit punktiem guva Jannis Adetokunbo.

Oklahomasitijas Thunder līderis Rasels Vestbruks ar sešiem punktiem, 20 atlēkušajām bumbām un 19 piespēlēm palīdzēja viņa pārstāvētajai komandai ar rezultātu 137:123 (38:28, 39:29, 28:39, 32:27) savās mājās pieveikt Memfisas Grizzlies.

Vestbruks līdz ar to kļuvis par pirmo spēlētāju NBA vēsturē, kurš divas regulārās sezonas pēc kārtas savā statistikā vidēji sasniedzis triple-double. Šosezon viņa kontā 25,4 punkti, 10,3 rezultatīvās piespēles un 10,1 atlēkusī bumba.

Pagājušajā sezonā Vestbruks guva vidēji 31,6 punktus, izcīnīja 10,7 atlēkušās bumbas un izdarīja 10,4 rezultatīvās piespēles.

Jau vēstīts, ka Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio Spurs trešdien viesos ar rezultātu 98:122 (26:27, 17:34, 29:29, 26:32) atzina Ņūorleānas Pelicans vienības pārākumu.

Latvietis spēlēja nepilnas 11 minūtes, kuru laikā guva četrus punktus. Viņš trāpīja abus divpunktu metienus, bet aizmeta garām abus tālmetienus. Tāpat latvietis izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pieļāva vienu kļūdu un nopelnīja divas piezīmes, bet viņam esot laukumā Spurs ielaida par sešiem punktiem vairāk nekā iemeta.

NBA regulārās sezonas Austrumu konferencē uzvarēja Toronto Raptors, kas sakrāja 59 uzvaras 82 mačos, savukārt aiz tās ar 55 uzvarām sekoja Bostonas Celtics un 76ers ar 52 panākumiem. Ņujorkas Knicks turnīru noslēdza 11.vietā ar 29 uzvarām sezonā.

Savukārt Rietumu konferencē pirmajā vietā bija Hjūstonas Rockets ar 65 uzvarām, bet otrajā vietā ierindojās Goldensteitas Warriors ar 58 panākumiem. Trešajā pozīcijā regulāro sezonu pabeidza Portlendas Trail Blazers ar 49 uzvarām. Spurs savukārt ar 47 panākumiem regulāro sezonu pabeidza septītajā vietā.

Izslēgšanas spēlēs Spurs pirmajā kārtā tiksies ar pašreizējo čempioni Goldensteitas Warriors, Jūtas Jazz spēkosies ar Thunder, Trail Blazers cīnīsies ar Pelicans, bet Rockets tiksies ar Timberwolves.

Savukārt Austrumos Raptors lūkos uzveikt Vašingtonas Wizards, Cavaliers cīnīsies ar Indianas Pacers, 76ers mērosies spēkiem ar Maiami Heat, kā arī Celtics tiksies ar Bucks.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi