Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

TTT Rīga lauž līgumu ar Meļņiku, kura karjeru turpinās Zviedrijā

Latvijas basketbola izlases spēlētāja Zenta Meļņika karjeru turpinās Zviedrijas čempionāta klubā Upsālas Basket, trešdien ziņo sportistes bijušais klubs TTT Rīga.

Titulētākā Latvijas sieviešu basketbola komanda ziņo, ka pušu ceļi šķīrās septembra sākumā pēc neapmierinošiem medicīnisko pārbaužu rezultātiem.

Septembra sākumā pirms komandas pirmā oficiālā treniņa TTT Rīga spēlētājām tika veiktas medicīniskās pārbaudes un testi. Ārsta slēdziens par Meļņikas medicīniskās pārbaudes rezultātiem lika kluba valdei izmantot līgumā paredzēto iespēju un lauzt līgumu.

Septembra turpinājumā Meļņika vienojās par līgumu ar Zviedrijas klubu Basket. Tā būs spēlētājas otrā pieredze Skandināvijā - 2016.gada maijā pēc nepilnas pusotras sezonas TTT rindās Meļņika noslēdza līgumu ar Eiropas kausa komandu, Ūmeo Udominate Basket.

Meļņika pērn 17 spēlēs Latvijas, Igaunijas un Lietuvas līgā vidēji 20 minūtēs un 27 sekundēs guva 9,9 punktus un izcīnīja 6,2 atlēkušās bumbas. Spēlētāja pievienoja 1,7 rezultatīvas piespēles un 0,9 bloķētus metienus. FIBA Eirolīgā 13 spēlēs vidēji 15,9 minūtēs 2,4 punkti un 2,8 bumbas zem groziem.

Centra spēlētāja pērn atgriezās kluba rindās pēc trīs gadu pārtraukuma. Meļņikas debija TTT Rīga notika 2015.gada 21.martā, Latvijas un Igaunijas līgas pusfināla spēlē pret Tallinas Universitāti. Spēlējot pēc savainojuma, viņa vidēji 14,1 minūtē guva 4,5 punktus un izcīnīja 5,9 bumbas zem groziem.

Pavisam Meļņika vietējos turnīros 49 spēlēs guvusi 502 punktus un izcīnījusi 352 atlēkušās bumbas.

Meļņika ir trīskārtēja Latvijas čempione (2015., 2016., 2020.gadā), divkārtēja Latvijas-Igaunijas līgas uzvarētāja (2015., 2016.), Latvijas-Igaunijas-Lietuvas līgas čempione (2020.) un Eiropas Sieviešu basketbola līgas pirmās sezonas uzvarētāja (2016.).

Baltijas Basketbola līgas čempionātā elites grupā 2018./2019.gada sezonā piedalījās piecas Lietuvas, divas Latvijas un viena Igaunijas komanda, bet 2019./2020.gada sezonā - trīs Latvijas, trīs Lietuvas un divas Igaunijas komandas. Par līgas divkārtējām čempionēm kļuva TTT Rīga.

TTT Rīga aizvadītajā sezonā Eirolīgas pamatturnīrā apakšgrupā ieņēma pēdējo vietu starp astoņām komandām un izslēgšanas turnīram nekvalificējās. Rīdzinieces vēlāk triumfēja Baltijas Basketbola līgā un pēc Latvijas Sieviešu basketbola līgas pamatturnīra pārtraukšanas tika apstiprinātas par valsts meistarsacīkšu uzvarētājām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi