Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

VEF Rīga basketbolisti dramatiskā cīņā piekāpjas Krievijas komandai Krasnojarskas Jeņisej

Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) regulārā čempionāta spēlē svētdien izbraukumā ar rezultātu 93:96 (22:26, 17:24, 18:19, 29:17, 7:10) pagarinājumā zaudēja Krievijas komandai Krasnojarskas "Jeņisej".

Rezultatīvākais "VEF Rīga" komandā ar 23 gūtajiem punktiem bija Ērls Roulends, bet 21 punktu pievienoja Kristaps Janičenoks.

Savukārt "Jeņisej" vienībā 21 punktu guva bosnietis Elmedins Kikanovičs, bet ar 16 punktiem izcēlās Pjotrs Gubanovs.

Spēles ievadā "VEF Rīga" nonāca iedzinēju lomā ar 3:9, bet turpinājumā Latvijas klubam izdevās sakārtot spēli uzbrukumā un pretinieku pārsvars tika samazināts līdz 12:16. Lielāko pirmās ceturtdaļas daļu mājinieki saglabāja 4-5 punktu pārsvaru, bet pēc pirmajām desmit minūtēm "VEF Rīga" zaudēja ar 22:26.

Otrās ceturtdaļas sākumā "Jeņisej" basketbolisti pēc neliela izrāviena ieguva astoņu punktu pārsvaru (35:27), bet līdz pirmā puslaika izskaņai rīdziniekiem neizdevās samazināt rezultāta starpību, un lielajā pārtraukumā komandas devās pie rezultāta 50:39 Krasnojarskas kluba labā.

Trešās ceturtdaļas pirmajā pusē sekmīgāk spēlēja "VEF Rīga" komanda, kurai izdevās pietuvoties līdz četru punktu attālumam (48:52), tomēr turpinājumā mājinieki pārsvaru pakāpeniski palielināja, bet pirms pēdējās ceturtdaļas Latvijas klubs zaudēja ar 57:69.

Ceturtajā ceturtdaļā rīdzinieki uzsāka pakaļdzīšanos un pakāpeniski deldēja pretinieku pārsvaru, bet 23 sekundes pirms pamatlaika beigām Donāts Zavacks ar diviem precīziem soda metieniem panāca neizšķirtu 84:84. Pretējā laukuma pusē no soda metiena līnijas divreiz precīzs bija arī Kikanovičs un atkal vadībā izvirzīja mājiniekus, bet "VEF Rīga" pēdējais uzbrukums pamatlaikā tika uzticēts Roulendam, kurš pēc laba caurgājiena bija nekļūdīgs un rezultāts vēlreiz kļuva neizšķirts - 86:86.

Arī papildlaikā bija ļoti sīva spēkošanās un nevienai komandai neizdevās iegūt izšķirošo pārsvaru, bet pagarinājumā izskaņā mājinieki precīzi realizēja soda metienus, iekrājot trīs punktu pārsvaru (96:93). Latvijas klubam vēl bija atlicis laiks pēdējam uzbrukumam, kura noslēgumā Janičenoks trāpīja trīspunktu metienu, taču tiesneši pēc ilgstošas apspriedes un video atkārtojuma skatīšanās šo metienu neieskaitīja, jo "VEF Rīga" kapteinis to veica jau pēc spēles beigu sirēnas.

Krasnojarskas attālums no Rīgas ir virs 4000 kilometru, tāpēc brauciens turp kļuva par pārliecinoši tālāko atjaunotā "VEF Rīga" kluba vēsturē.

Pagājušā sezona "Jeņisej" komandai bija ļoti neveiksmīga. Komanda palika pēdējā vietā Krievijas līgā, Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņā netika tālāk par grupu turnīru, bet debijas gadā VTB līgā savā apakšgrupā ierindojās vien astotajā vietā.

Šī "VEF Rīga" komandai bija ceturtā turnīra spēle jaunajā sezonā. Savā pirmajā mačā rīdzinieki 8.oktobrī savā laukumā ar 101:78 pārspēja Krievijas komandu Ļubercu "Triumf", otrajā cīņā 16.oktobrī viesos ar 86:60 uzvarēja Lietuvas vienību Klaipēdas "Neptunas", bet trešajā mačā pirms nedēļas savā laukumā ar 67:75 līdzīgā cīņā piekāpās vienai no vadošajām Eiropas komandām Maskavas CSKA no Krievijas.

Grupas kopvērtējumā "VEF Rīga" ar divām uzvarām četrās spēlēs pašlaik ieņem piekto vietu, bet "Jeņisej" ar diviem panākumiem trīs cīņās atrodas pozīciju augstāk.

"VEF Rīga" un "Jeņisej" komandas spēlē turnīra B apakšgrupā. Tajā ir arī jau minētās "Triumf", "Neptunas" un CSKA vienības, Lietuvas komanda Kauņas "Žalgiris", Čehijas klubs Nimburkas CEZ, Minskas "Cmoki" no Baltkrievijas, kā arī vēl divas Krievijas vienības - Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" un "Ņižņij Novgorod".

Pēc divu apļu izspēles apakšgrupu sacensībās pa sešām labākajām komandām no katras grupas kvalificēsies VBL izslēgšanas cīņām. Pirmo divu vietu ieguvēji automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet 3.-6.vietu ieņēmušās komandas aizvadīs astotdaļfinālu.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā "VEF Rīga" basketbolistiem tikai nedaudz pietrūka, lai kvalificētos VBL izslēgšanas mačiem.

Jaunajā sezonā VTB līgā piedalās 20 komandas no astoņām valstīm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi