Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VEF Rīga basketbolisti nesasniedz FIBA Čempionu līgas nākamo posmu

VEF Rīga komanda piektdien nesasniedza Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas nākamo posmu, kurā spēlēs 16 labākās vienības.

"VEF Rīga" "play-in" turnīra otrajā spēlē mājās ar rezultātu 79:83 (20:28, 17:16, 19:20, 23:19) zaudēja Francijas klubam Dižonas JDA un sērijā līdz divām uzvarām piekāpās ar 0-2.

Rīgas komandā ar 23 punktiem, astoņām rezultatīvām piespēlēm un arī deviņām kļūdām atzīmējās Džeilens Railijs, bet 18 punktus guva un septiņas bumbas zem groziem izcīnīja Māris Gulbis.

Viesiem 20 punkti un desmit atlēkušās bumbas bija Rešerdam Kellijam.

Rīdzinieki spēles sākumā pieļāva pāris kļūdas, kas ļāva dižoniešiem ātri panākt 4:0. Viesi turpināja spēlēt rezultatīvi un iekrāja desmit punktu pārsvaru, ko ceturtdaļas otrajā pusē līdz četriem punktiem sadzēsa Māris Gulbis, kurš izcēlās no tālienes un arī soda laukuma (14:18). Vēlāk Džeilena Railija četru punktu gājiens ļāva pietuvoties līdz vienam precīzam metienam (18:20), taču līdz ceturkšņa beigām DJA atbildēja ar astoņiem punktiem pēc kārtas.

Arī šoreiz rīdzinieki neļāva pretiniekiem attālināties rezultātā, pēc Railija un Gulbja metieniem komandas atkal šķirot diviem punktiem (28:30 un 30:32). Lai gan metienos precīzāki bija laukuma saimnieki, pēc pirmajām 20 minūtēm vadībā pretinieki - 44:37.

Tāpat kā spēles pirmo puslaiku, arī otro mājinieki iesāka ar kļūdām, kas noslēdzās ar pretinieku rezultatīviem uzbrukumiem. Francijas komanda ātri panāca 14 punktu pārsvaru, bet turpinājumā Artis Ate un Railijs sešus punktus sadzēsa (47:55). Arī pirms noslēdzošajām desmit minūtēm abas komandas šķīra astoņi punkti.

Kārtējais neveiksmīgais ceturtdaļas sākums atkal liedza rīdziniekiem pietuvoties rezultātā, taču pēc tam sekoja septiņu punktu izrāviens. Mājinieki pietuvojās līdz mīnus sešiem punktiem, bet pēc tam sekoja atkal vairāki nesekmīgi uzbrukumi. Pamatlaika pēdējās minūtes sākumā Anrijs Miška no groza apakšas panāca 73:78.

Ciešā aizsardzība lika pretiniekiem pieļaut kļūdu pēc bumbas ievadīšanas spēlē, taču turpinājumā bumbu zaudēja arī rīdzinieki. Rešerds Kellijs atjaunoja septiņu punktu pārsvaru, Railijs atbildēja ar diviem punktiem, bet vēl vairāk pretinieku pārsvaru sadzēst neizdevās.

Pirmajā savstarpējā mačā uzvaru ar 84:77 izcīnīja Dižonas vienība, nodrošinot sev uzvaru ar rezultatīvu spēli pēdējā minūtē.

Otrajai spēlei vajadzēja notikt jaut 11.janvārī, taču abās komandās tika konstatēti pozitīvi Covid-19 gadījumi, tāpēc mačs tika no sākuma pārcelts uz 18.janvāri, bet pēc tam vēl trīs dienas vēlāk.

Rīdzinieki apakšgrupu turnīru jeb pirmo kārtu noslēdza trešajā vietā D grupā. "VEF Rīga" izcīnīja uzvaras pār Atēnu AEK un Trevizo "NutriBullet", bet divas reizes piekāpās Sombathejas "Falco" un pa viena reizi arī komandām, kuras uzvarēja.

Tikmēr pretinieku vienība C apakšgrupā, kurā spēlēja arī Malagas "Unicaja", Rolanda Freimaņa "Ņižņij Novgorod" un Lavrio "Megabolt", ieņēma otro vietu. 

Otrā posma I apakšgrupā Dižonas vienība tiksies ar Ludvigsburgas "MHP Riesen" un Stambulas "Galatasaray" komandām, kā arī Holonas "Hapoel".

Regulārajā turnīrā 32 komandas sadalītas astoņās apakšgrupās pa četrām vienībām katrā. Apakšgrupu uzvarētājas uzreiz nodrošināja vietu otrajā posmā, kur tām pievienosies vēl astoņas vienības, kas tiks noskaidrotas "play-in" sērijās starp grupu otro un trešo vietu ieņēmušajām komandām.

"VEF Rīga" komanda, kura trešo sezonu piedalās šajās sacensībās, pērnajā sezonā sasniedza FIBA Čempionu līgas pamatturnīra otro posmu.

Maijā Ņižņijnovgorodā notikušajā finālastoņnieka turnīrā triumfēja Spānijas klubs Burgosas "San Pablo", nosargājot pērn izcīnīto titulu.

2020./2021.gadā tika izspēlēta turnīra piektā sezona. Pirmajos trīs gados par čempioniem tika kronēti Tenerifes "Lenovo", Atēnu AEK un Boloņas "Segafredo Virtus" basketbolisti.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi