Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VEF Rīga Vienotās līgas sezonu noslēdz ar uzvaru pār spēcīgo Lokomotiv-Kubaņ

Latvijas vicečempione basketbolā VEF Rīga svētdien savā sezonas pēdējā mačā VTB Vienotajā līgā savā laukumā ar rezultātu 75:71 (20:24, 18:23, 18:12, 19:12) pārspēja Krasnodaras Lokomotiv-Kubaņ komandu.

Rīdziniekiem rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Džabrils Durems, 13 punktus guva Andris Misters, 11 punktu bija Glenam Kouzijam, bet pa desmit punktiem guva Artis Ate un Stīvens Zeks.

Tikmēr pretiniekiem 20 punktus guva Džedžuens Džonsons.

Laukuma saimniekiem pirmajās sešās minūtēs grozu spēja iekarot tikai Ate, kurš šajā nogrieznī guva deviņus punktus. Tiesa, ar viņa centieniem nebija gana, un pirmais ceturksnis tika zaudēts ar 20:24. Spēles otrajā nogrieznī viesu pārsvars sasniedza desmit punktus, bet puslaika pārtraukumā "VEF Rīga" devās ar deviņu punktu deficītu (38:47).

Trešās ceturtdaļa nogalē pēc pretinieku pārkāpumiem ar septiņu punktu izrāvienu "VEF Rīga" viesu pārsvaru sadeldēja līdz diviem punktiem (56:58). Turpinot pakaļdzīšanos, sešas minūtes pirms pamatlaika beigām Stīvens Zeks ar bumbas triecienu grozā no augšas panāca mājiniekiem vadību (64:63). Turpinājumā cīņa ritēja līdzīgi, bet pēdējās divas minūtes viesu uzbrukumi tika apturēti, "VEF Rīga" komandai svinot minimālu uzvaru.

Latvijas vienībai šī bija pēdējā spēle šīs sezonas Vienotajā līgā, jo tā jau pirms vairākiem mačiem zaudēja izredzes sasniegt izslēgšanas turnīru. Rīdzinieki ar desmit uzvarām 26 mačos turnīra kopvērtējumā ieņēma desmito vietu, kamēr "Lokomotiv-Kubaņ" ar 17 panākumiem bija ceturtajā pozīcijā. Tiesa, jau pirms šī mača bija skaidrs, ka Krasnodaras vienība izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā tiksies ar Sanktpēterburgas "Zeņit" basketbolistiem.

Abas vienības šosezon tikās jau oktobrī, kad Krasnodaras klubs savā laukumā guva graujošu uzvaru ar 92:63.

"Lokomotiv"/"Kubaņ" sastāvā spēlē 2006.gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempions Dorels Raits, kurš savulaik uzstādīja līgas rekordu vienā sezonā iemestajos trīspunktu metienos. Viņš bija arī komandas biedrs Andrim Biedriņam.

Netipiski Krievijas vadošajiem klubiem "Lokomotiv-Kubaņ" komandas rezultatīvākais spēlētājs sezonas griezumā bijis krievu basketbolists Dmitrijs Kulagins (Vienotajā līgā līdz šim vidēji 12,5 punkti).

Sezonas gaitā Krasnodaras klubā bijušas izmaiņas galvenā trenera postenī. Sākumā komandas treneris bija serbs Saša Obradovičs, kurš vienību vadīja arī iepriekšējās sezonās, tomēr pēc viņa atbrīvošanas grožus pārņēma cits serbs Vlada Jovanovičs, bet marta vidū galvenā trenera vietā tika iecelts amerikānis Bobs Donevalds, kurš savulaik strādājis NBA, kā arī bijis Ķīnas valstsvienības galvenais treneris.

Šosezon "Lokomotiv-Kubaņ" sacentās arī ULEB rīkotajā Eiropas kausa izcīņā, kur sasniedza ceturtdaļfinālu jeb turnīra astoņu labāko komandu skaitu.

"VEF Rīga" sasniegusi arī "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālu, ko 5.maijā uzsāks pret "Ventspili".

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 14 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja Maskavas apgabala "Himki" vienību.

"VEF Rīga" pagājušās sezonas Vienotās līgas turnīrā ceturtdaļfināla sērijā ar 0-3 zaudēja CSKA basketbolistiem, bet Latvijas čempionātā ieguva sudrabu, finālsērijā ar 2-4 zaudējot "Ventspilij".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi