Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

VEF Rīga zaudē izredzes kvalificēties Eiropas kausa otrajam posmam; Ventspils izredzes - teorētiskas

Latvijas vicečempione basketbolā _VEF Rīga trešdien pēc kārtējā zaudējuma atvadījās no izredzēm sasniegt Eiropas kausa izcīņas otro posmu, tikmēr valsts čempioni Ventspils pēc zaudējuma Karšijakas Pinar _vienībai no Turcijas saglabā vairs tikai teorētiskas izredzes.Eiropas kausa apakšgrupu turnīra astotās kārtas mačā VEF Rīga savā laukumā ar 66:74 (21:19, 15:26, 20:13, 10:16) piekāpās Krievijas basketbola klubam Sanktpēterburgas _Zeņit.

_VEF Rīga sastāvā šajā mačā ar 19 punktiem izcēlās Jānis Timma, kuram arī septiņas atlēkušās bumbas. Tikmēr 14 punktus iemeta Bamba Fals, kuram ar 11 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm piebalsoja Ingus Jakovičs.Līdz ar to pēc šī mača _VEF Rīga divas kārtas pirms apakšgrupu turnīra beigām no grupā ceturtajā vietā esošās Zeņit_ atpaliek jau par trīs uzvaru tiesu, kas nozīmē, ka Latvijas klubs zaudējis pat teorētiskas izredzes sasniegt Eiropas kausa otro posmu.

D apakšgrupā līderes ar sešām uzvarām septiņās spēlēs ir Bešiktaš Integral Forex un Himki, bet Union Olimpija tikusi pie pieciem panākumiem. Četras uzvaras astoņos dueļos ir Zeņit kontā, bet Ungārijas un Latvijas klubi guvuši attiecīgi divus un vienu panākumu.

Tikmēr Ventspils Eiropas kausa izcīņas turnīra pirmā posma astotās kārtas mačā trešdien ar 67:71 (12:21, 20:17, 21:16, 14:17) zaudēja Karšijakas Pinar basketbolistiem no Turcijas, sarežģījot savas izredzes kvalificēties otrajam posmam.

Ventspils sastāvā ar 14 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām izcēlās Mairs Četmens, kurš gan maču divu tehnisko piezīmju dēļ bija spiests noslēgt priekšlaicīgi. Tikmēr pa deviņiem punktiem iemeta Dāvis Lejasmeiers un Akselis Vairogs.

Kad līdz spēles pamatlaika beigām bija atlikušas nedaudz vairāk par četrām minūtēm, Pinar atradās vadībā ar 67:59, bet divas minūtes līdz izskaņai Dāvis Lejasmeiers ar tālmetienu panāca vairs tikai 65:68, turklāt pēc tam divus soda metienus realizēja arī Artis Ate. Nākamajā uzbrukumā Pinar guva divus punktus ar precīzu soda metienu, bet mača izskaņā ventspilniekiem neizdevās gūt virsroku.

Šajā mačā Latvijas čempioniem nepalīdzēja nesenais ventspilnieku jaunieguvums Kristaps Jančenoks, kurš turpina atkopties no savainojuma.

Turcijas klubs jau iepriekš bija nodrošinājis vietu nākamajā posmā, bet Ventspils pašlaik vien sliktākas savstarpējo maču summas dēļ atpaliek no grupas ceturtajā vietā esošās Melnkalnes komandas Podgoricas Budučnost Voli, kas vēl savu astotās kārtas maču vēl nav aizvadījusi. Pat zaudējums šajā spēlē ventspilniekiem nav atņēmis izredzes sasniegt nākamo posmu, tomēr tādā gadījumā šāda iespēja, visticamāk, vairs nebūs atkarīga vien no pašu sekmēm.

Lokomotiv-Kubaņ ir F apakšgrupas līdere ar astoņām uzvarām astoņās spēlēs, seko Pinar ar pieciem panākumiem, bet PAOK tikusi pie četrām uzvarām. Budučnost Voli rēķinā nu ir trīs panākumi, kamēr Ventspils iekrājusi divas uzvaras, bet Stelmet cīnās ar vienu panākumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi