Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Ventspils ar graujošu uzvaru sāk jauno BBL sezonu; uzvar arī Valmiera un Jelgava

Ar graujošu uzvaru jauno Baltijas Basketbola līgas (BBL) sezonu piektdien sāka Latvijas vicečempioni Ventspils, tāpat pie uzvarām tika arī Valmieras un Jelgavas basketbola klubi.

Aizvadītajā A apakšgrupas cīņā Ventspils izbraukumā ar rezultātu 88:44 (22:13, 12:8, 25:11, 29:12) sagrāva Lietuvas komandu Palangas Naglis.

Pie punktiem šajā spēlē tika visi 12 mačam pieteiktie Ventspils spēlētāji, bet rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Donalds Simss. Jānis Timma tikmēr iekrāja 11 punktus, bet pa desmit punktiem guva Mārtiņš Meiers un amerikānis Vernons Tīls, kurš vienībā atrodas uz pārbaudes laiku.

Bez šīm komandām A grupā sacenšas arī Šiauliai/Triobet (Lietuva), Atirau Barsi (Kazahstāna), TTU (Igaunija) un Rapla (Igaunija).

Citā piektdienas cīņā Valmieras basketbolisti D grupas ietvaros savā laukumā ar 68:65 (10:18, 16:17, 11:12, 31:18) pārspēja Igaunijas vienību Parnu.

Pirmajās 30 minūtēs iekrājuši desmit punktu deficītu, valmierieši pēdējā ceturtdaļā strauji atspēlējās un minūti pirms cīņas beigām pārņēma vadību, ko vēlāk nosargāja. Latvijas kluba labā 21 punktu guva Jānis Bērziņš, kuram arī deviņas atlēkušās bumbas, bet 14 punktus iekrāja Jānis Kaufmanis.

Vēl šajā grupā cīnās arī latvieša Armanda Šķēles pārstāvētā Tallinas Kalev/Cramo (Igaunija), Pasvales Pieno žvaigždes (Lietuva) un Kauņas LSU-Baltai (Lietuva).

Savukārt B grupas spēlē Jelgavas komanda savā laukumā ar 96:86 (20:24, 24:24, 25:16, 27:22) uzvarēja Igaunijas vienību Valga. Ar 21 punktu laukuma saimnieku rindās izcēlās Andris Justovičs, bet pa 16 punktiem iekrāja Kristaps Kambergs un amerikānis Kīts Čemberlens.

Jelgavniekiem šī bija pirmā uzvaras divos mačos, jo savā jaunās sezonas pirmajā spēlē Jelgava ceturtdien ar rezultātu 62:96 savā laukumā pārliecinoši zaudēja citam Igaunijas klubam Tartu Ulikool/Rock.

Bez šīm komandām B grupā sacenšas arī vēl viens Latvijas klubs Liepājas Lauvas, Utenas Juventus (Lietuva) un Panevežas Lietkabelis (Lietuva), kuru pārstāv latvieši Kaspars Cipruss un Kaspars Vecvagars.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi