Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija
Gints Fogels (att. no kreisās) vadīs komandu galvenā trenera Kārļa Muižnieka (pa labi) prombūtnē

Ventspils basketbolisti galvenā trenera prombūtnē uzņem grupas līderus Asvel

Latvijas klubs Ventspils, turpinot cīņu par izslēgšanas turnīru, Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas 12.kārtas mačā šodien savā laukumā uzņem Francijas komandas Vilērbānas Asvel, kuras prezidents ir franču basketbola zvaigzne Tonijs Pārkers. Mačs sāksies plkst.19, un tiešraidē to varēs vērot kanālā Best4Sport TV.

Šajā spēlē ventspilniekiem nevarēs palīdzēt komandas galvenais treneris Kārlis Muižnieks, kurš veselības problēmu dēļ pie vienības stūres nestāvēs apmēram mēnesi. Par Ventspils galvenā trenera pienākumu izpildītāju līdz ar to iecelts Muižnieka palīgs Gints Fogels, bet viņam asistēs treneris Dāvis Čoders.

Ventspilnieki šobrīd ir uz viļņa, jo Čempionu līgā un Olybet Latvijas Basketbola līgā (LBL) izcīnītas sešas uzvaras pēc kārtas. Pagājušajā nedēļā Ventspils Čempionu līgas spēlē ar 88:82 uzvarēja titulēto Itālijas komandu Varēzes Openjobmetis, bet sestdien Latvijas čempionātā ar 85:77 tika pieveikta Jūrmala/Fēnikss vienība. Ar 14 uzvarām 15 spēlēs Ventspils ir LBL līdere.

Tikmēr Asvel basketbolisti uzvarējuši pēdējās astoņas Čempionu līgas spēles pēc kārtas, iepriekšējā duelī ar 70:56 pieveicot Žaņa Peinera pārstāvēto Grieķijas komandu Saloniku PAOK. Ne tik sekmīgi Vilērbānas komanda startē Francijas čempionātā, kur astoņām uzvarām 15 mačos tiek ieņemta vien devītā vieta.

Zīmīgi, ka Asvel kluba prezidents ir latvieša Dāvja Bertāna komandas biedrs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Sanantonio Spurs.

Ventspils bilance kontinenta turnīros pret Francijas komandām ir ar plusa zīmi, jo līdzšinējās 15 spēlēs izcīnītas deviņas uzvaras.

Vēl C apakšgrupas ietvaros plkst.19 PAOK savā laukumā uzņems Lietuvas valstsvienības galvenā trenera Daiņus Adomaiša stūrēto Lietuvas komandu Klaipēdas Neptūnas, pusstundu vēlāk Polijā Radomas Rosa vienība savu tribīņu priekšā tiksies ar Openjobmetis. Savukārt plkst.21 Rolanda Freimaņa pārstāvētā Turcijas komanda Ušakas Muratbey viesosies pie Vācijas vienības Oldenburgas Ewe Baskets.

C apakšgrupā līdere ar deviņām uzvarām 11 spēlēs ir Asvel, bet Neptūnas ar astoņiem panākumiem ir otrā. Septiņas uzvaras ir Ewe Baskets kontā, bet ceturtā ir Ventspils, kas tikusi pie sešiem panākumiem, kamēr PAOK kontā ir piecas uzvaras. Tālāk ar četrām uzvarām seko Muratbey, bet pa trim un diviem panākumiem ir attiecīgi Rosa un Openjobmetis rēķinā.

Sākotnēji bija plānots, ka FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā piedalīsies 32 vienības, kas sadalītas četrās apakšgrupās, tomēr jau pēc apakšgrupu sacensību izlozes negaidīti turnīram tika pievienota arī piektā apakšgrupa. Pēc divu apļu turnīra izslēgšanas sacensībām kvalificēsies piecu grupu četras labākās komandas un četras labākās piekto vietu ieguvējas.

Prestižākais klubu turnīrs Eiropā arī šosezon ir un paliek Eiropas Basketbola līgu asociācijas (ULEB) rīkotais Eirolīgas čempionāts, kurā šosezon piedalās 16 komandas no deviņām valstīm. Tā kā FIBA un ULEB neizdevās panākt vienošanos par ietekmes jomu sadali, Čempionu līgai nav izdevies viennozīmīgi ieņemt otro vietu šajā hierarhijā, tomēr ULEB rīkotā Eiropas kausa izcīņa šosezon zaudējusi iepriekšējo jaudu, spējot piesaistīt tikai 20 komandas no deviņām valstīm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Rīgā futbola faniem savas durvis ver Lidl Arena

Paplašinot savu Latvijas futbola atbalsta programmu, “Lidl Latvija” ir noslēgusi sadarbības līgumu ar “Playoff Arena”. Lai simbolizētu “Lidl” atbalstu šai futbola arēnai un Latvijas futbolam k...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi