Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Ventspils komanda Čempionu līgā atkal spēlēs ar Peinera pārstāvēto PAOK

Latvijas basketbola vicečempione Ventspils Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas otrās sezonas turnīra apakšgrupā atkal spēlēs ar latvieša Žaņa Peinera pārstāvēto Grieķijas vienību Saloniku PAOK, noskaidrojās otrdien notikušajā izlozē.

Abas komandas vienā grupā spēlēja arī pagājušajā sezonā. Tāpat B apakšgrupā ielozēta arī Lietuvas vienība Klaipēdas Neptūnas, kas arī ar šīm abām vienībām kopā spēlēja pagājušajā sezonā.

Tāpat B apakšgrupā kopā ar ventspilniekiem ielozēja arī iepriekšējās sezonas sacensību čempioni Tenerifes Iberostar no Spānijas, Turcijas komandu Gaziantep un Šalonas pie Sonas Elan no Francijas.

Šai grupai pievienosies arī divas komandas no kvalifikācijas sacensībām.

Pagājušajā sezonā Ventspils PAOK vienībai divreiz zaudēja, bet ar Neptūnas uzvaras un neveiksmes dalīja uz pusēm. Noslēgumā Lietuvas komanda grupā guva otro vietu, kamēr PAOK un Ventspils bija attiecīgi ceturtajā un piektajā pozīcijā. Pēc tam PAOK un Neptūnas zaudēja sacensību astotdaļfinālā, kamēr Ventspils apstājās jau izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

Grieķijas čempionāta regulārajā turnīrā PAOK vienība ieņēma piekto vietu, bet nepārvarēja ceturtdaļfināla barjeru, kamēr Neptūnas Lietuvā bija ceturtā regulārajā turnīrā, bet play-off turnīrā apstājās pusfinālā.

Iberostar FIBA Čempionu līgas pirmajā sezonā sasniedza finālu, kurā uzveica Bandirmas Banvit no Turcijas. Tikmēr nacionālajā čempionātā Tenerifes komanda bija piektā regulārajā sezonā, vēlāk nepārvarot ceturtdaļfinālu.

Vēl Gaziantep bija septītā spēcīgākā komanda Turcijas čempionātā, bet FIBA Eiropas kausā zaudēja astotdaļfinālā. Šajā fāzē gan izvērtās skandāls, jo Izraēlas drošības dienests sākotnēji aizliedza Naharijas Ironi komandai doties uz spēli ar Gaziantep, tomēr vēlāk spēles notika un Izraēlas vienība uzvarēja.

Tikmēr Elan Francijā ieņēma otro vietu regulārajā sezonā, bet izslēgšanas turnīrā kļuva par čempioni. Tāpat tā FIBA Eiropas kausā aizkļuva līdz finālam, kurā zaudēja citai Francijas komandai Nanterre 92. Pagājušajā sezonā Elan vienībā pirmo pusi aizvadīja Latvijas basketbolists Mareks Mejeris.

FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā automātiski iekļuva 24 vienības, bet vēl astoņas tiks noskaidrotas pēc trijām kvalifikācijas kārtām. Pamatturnīrā vienības sadalītas četrās apakšgrupās, izspēlējot divu apļu turnīru. Sacensību astotdaļfinālā iekļūs grupu četras labākās vienības, bet piektajā un sestajā pozīcijā palikušās komandas sezonu turpinās FIBA Eiropas kausa astotdaļfinālā.

Pamatturnīrā iekļautas pa trim komandām no Francijas, Grieķijas, Itālijas un Turcijas, pa divām no Vācijas un Spānijas, kā arī pa vienai Beļģijas, Izraēlas, Lietuvas, Latvijas, Polijas, Krievijas un Slovēnijas komandai.

Kvalifikāciju 16 komandas sāks no pirmās kārtas, bet vēl pa astoņām tām pievienosies otrajā un trešajā kārtā.

Kvalifikācija tiks sākta 19.septembrī, bet regulāro sezonu ievadīs 10.oktobrī.

Kā zināms, Ventspils komanda pirmdien no galvenā trenera amata atbrīvoja Kārli Muižnieku un viņa vietā atgriezās Roberts Štelmahers.

No dalības FIBA Čempionu līgas turnīrā atteicās Latvijas čempione VEF Rīga, tāpēc tiesības sacensties tajā ieguva Ventspils, kas šo iespēju izmantoja.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi