Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Žalgiris basketbolisti ULEB Eirolīgas spēlē līdzīgā cīņā piekāpjas Madrides Real

Lietuvas čempionvienība basketbolā Kauņas Žalgiris ceturtdien līdzīgā ULEB Eirolīgas spēlē ar rezultātu 91:96 (22:25, 27:24, 20:25, 22:22) piekāpās Spānijas grandam Madrides Real.

Mačā, kurā viens no tiesnešiem bija Oļegs Latiševs, divas minūtes pirms pamatlaika beigām Žalgiris panāca neizšķirtu 86:86, bet turpinājumā par varoni kļuva 17 gadus vecais slovēņu talants Luka Dončičs, kurš trāpīja divus tālmetienus pēc kārtas, bet kopā guva astoņus no pēdējiem desmit Real punktiem.

Tieši Dončičs ar 17 punktiem kļuva par savas komandas rezultatīvāko spēlētāju, sasniedzot karjeras rezultativitātes rekordu turnīrā, bet 14 punktus iemeta Gustavo Ajons.

Tikmēr Žalgiris sastāvā ar 19 punktiem izcēlās Kevins Pangoss, kuram ar 17 punktiem piebalsoja Broks Motums.

Šajā gadsimtā Real komanda pieveikusi Žalgiris 14 no 15 spēlēm.

Panākumus ceturtdien izcīnīja arī pārējās kopvērtējuma pirmā trijnieka komandas - čempione Maskavas CSKA viesos ar 79:64 (21:23, 15:15, 30:16, 13:10) apspēlēja Itālijas vienību Milānas  EA7 Empori Armani, bet pagājušās sezonas fināliste Stambulas Fenerbahce ar 87:72 (20:18, 21:13, 27:19, 19:22) bija pārāka pār Belgradas Crvena Zvezda mts no Serbijas.

Zīmīgi, ka CSKA savā nākamajā spēlē svētdien VTB Vienotās līgas ietvaros uzņems Latvijas čempioni VEF Rīga.

LETA jau vēstīja, ka trešdien septiņus punktus guva latviešu basketbolists Jānis Strēlnieks, bet viņa pārstāvētā Vācijas čempione Bambergas Brose viesos ar 85:70 pārspēja Izraēlas komandu Telavivas Maccabi FOX.

Tikmēr Daira Bertāna pārstāvētā Turcijas vienība Stambulas Dariššafaka Doguš, ko trenē Deivids Blats ar asistentiem Ainaru Bagatski un Oskaru Ernšteinu, piektdien viesosies pie Spānijas komandas Vitorijas Baskonia, kas turnīram pieteikusi jauno latvieti Artūru Kurucu.

Ar desmit uzvarām 11 spēlēs turnīra līderpozīcijā atrodas CSKA, kurai ar astoņiem panākumiem seko Real un Fenerbahce. Piektā ar sešām uzvarām desmit mačos ir Baskonia, septītajā pozīcijā ar piecām uzvarām ir Dariššafaka Doguš, bet Brose ar trim uzvarām 11 mačos ir pēdējā 16 komandu vidū.

Šajā sezonā ULEB Eirolīgā piedalās 16 komandas jeb par astoņām mazāk nekā iepriekšējā sezonā. Pamatturnīrā komandas divos apļos tiksies katra ar katru, aizvadot pa 30 spēlēm, bet izslēgšanas spēlēs iekļūs astoņas labākās vienības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi