Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

ACB līgas sezona sākas ar Šmita uzvaru pār Pasečņiku

Latvijas izlases basketbolista Ronalda Šmita pārstāvētā Barselonas Lassa komanda ceturtdien Spānijas augstākās līgas (ACB) sezonas atklāšanas spēlē savā laukumā ar 98:78 (29:17, 20:15, 22:31, 27:15) droši apspēlēja Anžeja Pasečņika pārstāvēto Grankanārijas Herbalife.

Uzvarētāju rindās Šmits titulētā granda sastāvā debitēja ar nospēlētām septiņām minūtēm un 30 sekundēm, kuru laikā guva divus punktus, jo latvietis realizēja vienu no diviem divpunktu metieniem. Tāpat viņa kontā viena atlēkusī bumba, divas piezīmes un -1 efektivitātes punkts.

Šmita +/- rādītājs -10 bija sliktākais komandā, turklāt viņš bija vienīgais mājinieku sastāvā, kuram šī statistikas aile bija negatīva.

Tikmēr Pasečņiks laukumā pavadīja 21 minūti un 43 sekundes, atzīmējoties ar sešiem punktiem. Viņš grozā raidīja trīs no pieciem divpunktniekiem, bet garām lidoja divi soda metieni un tikpat tālmetieni. Vēl Latvijas basketbolista kontā trīs atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viens bloķēts metiens, divas piezīmes un divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas ļāva tikt pie pieciem efektivitātes punktiem.

Pasečņika +/- rādītājs bija -17, kas bija dalīts otrais sliktākais rādītājs komandā.

Šī mača rezultatīvākais basketbolists ar 21 punktu bija Ante Tomičs no Barselonas Lassa komandas.

Pašlaik 23 gadus vecais Šmits Barselonas klubam pievienojās pēc aizvadītās sezonas, atstājot Fuenlavradas Montakit komandu, kur viņš bija kopš 2012.gada. Pērn viņš ar Lassa noslēdza piecu gadu līgumu, bet vēl pirmo sezonu viņš pavadīja īrē.

Savukārt 22 gadus vecais Pasečņiks Herbalife sastāvā iesācis jau ceturto sezonu pēc kārtas. Pērn viņu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā izvēlējās ar 25.numuru, spēlētājam nonākot Filadelfijas 76ers pārraudzībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi