Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ar papildspēku no Eirolīgas

Basketbolistiem Sarajevā palīdzēs Rihards Lomažs, trenerus priecē sekmes sezonas sākumā.

"Iekāpu lidmašīnā un atbraucu," jokojot par negaidīto pievienošanos Latvijas valstsvienībai pirms šonedēļ Bosnijā un Hercegovinā gaidāmā 2022. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra sabraukuma stāstīja Vilērbānas ASVEL aizsargs Rihards Lomažs. Iepriekš ULEB Eirolīgas klubu pārstāvjiem šajā ciklā nebija izdevies izrauties uz valstsvienību, bet talsenieks kopā ar vēl četrpadsmit spēlētājiem jau pirmdien pēcpusdienā mēroja ceļu uz Sarajevu.

Lomaža pārstāvētajam ASVEL Francijas čempionāta pauzes dēļ desmit dienu laikā paredzēta tikai viena spēle, kas atviegloja pārrunas ar kluba vadību par spēlētāja palaišanu. Ne mazāk nozīmīga ir Kaspara Bērziņa pievienošanās komandai, lai gan vēl piektdien Latvijas Basketbola savienība ziņoja par ogrēnieša nepiedalīšanos savainojuma dēļ. Viņa un Rolanda Freimaņa atgriešanās komandā ir svarīga, ņemot vērā "pašķidro" groza apakšu pašreizējā valstsvienības modelī, kā arī Grieķijas un Bosnijas izlašu potenciālo spēku garajā galā. "Liels prieks ir arī par (VEF Rīga aizsargu – aut.) Kristeru Zoriku, kurš sezonas sākumā spēlē labu basketbolu. Man patīk, kā viņš uzvedas laukumā, tostarp viņa ķermeņa valoda. Tāpat prieks, ka Rolands Freimanis un Jānis Bērziņš ir labi iekļāvušies VTB Vienotās līgas komandā (Zeļona Guras Stelmet)," valstsvienības galvenais treneris Roberts Štelmahers neilgi pirms komandas došanās ceļā uzsvēra. Vairākiem potenciālajiem līderiem sezona iesākusies individuāli sekmīga.

Komanda pilnā sastāvā pirmo reizi satiksies vien Sarajevā, kur rīkotajā H grupas sabraukumā līdz pirmajai spēlei pret grieķiem paredzēti seši treniņi. "Būs trīs pilni treniņi, kā arī trīs metienu un analīzes treniņi no rītiem," izlases devīzes Trīs zvaigznes terminoloģijā darbu Bosnijas un Hercegovinas galvaspilsētā raksturoja Štelmahers.

Salīdzinājumā ar februāra komandas modeli, kas piedzīvoja vilšanos Rīgā pret Bosniju (61:62) un Bulgārijā (104:110), bez iepriekš minētajiem spēlētājiem klāt nākuši arī Ingus Jakovičs, Mārcis Vītols un Jānis Bērziņš. Savainojumu vai nesen pārciestas Covid-19 infekcijas dēļ ierindā nebūs ilggadējā kapteiņa Jāņa Blūma, kā arī Artjoma Butjankova, Artūra Žagara un Andreja Gražuļa. Jau ierasti sezonas gaitā notiekošajās spēlēs nākas iztikt bez Nacionālās Basketbola asociācijas zvaigznēm un lielākās daļas Eirolīgas spēlētāju.

Pat pēc neveiksmīgā kvalifikācijas turnīra sākuma Latvijas basketbolistiem ir labas iespējas kvalificēties 2022. gada Eiropas čempionāta finālturnīram, jo ceļazīmes iegūs trīs no četrām katras grupas komandām. Tiesa, vēl divi klupieni gan krietni sarežģītu komandas izredzes visu saglābt pēdējā valstsvienību spēļu logā, kas paredzēts nākamā gada februārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi