Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ar skatu uz vakanto titulu

Latvijas – Igaunijas līgā būs jauns čempions, finālistus noskaidros iekšējā konkurencē.

Līdzsvars pārstāvniecībā Pafbet Latvijas – Igaunijas basketbola līgas finālturnīrā saglabājās arī pēc ceturtdaļfināla spēlēm, kurās aizpērn iegūtās čempiona pilnvaras nolika BK Ventspils, bet ziemeļu kaimiņu nomināli otru spēcīgāko klubu pieveica Ogres basketbolisti. Pusfinālā sestdien savā starpā tiksies katras valsts vadošie klubi, bet dienu vēlāk godalgas tiks dalītas īstenā kaimiņu sāncensības garā.

Rīgā notiekošajā finālsešinieka turnīrā katru valsti pārstāv pa trim labākajiem klubiem, kuri pamatturnīru koronavīrusa pandēmijas dēļ izspēlēja vien savā starpā. Igaunijas spēcīgākais klubs Tallinas Kalev/Cramo un Latvijas līdervienība VEF Rīga savus pretiniekus gaidīja jau pusfinālā, bet otro un trešo vietu ieguvēji ceturtdien noskaidroja vēl divas godalgu pretendentes.

Pērnavas kluba sastāvā ogrēniešiem izaicinājumus radīja ne tikai uz dzimteni atbraukušie latvieši Linards Jaunzems (13 punkti, septiņas atlēkušās bumbas) un Lauris Blaus (4+9), bet arī igauņu basketbola leģenda Kristjans Kangurs (8+6), kurš arī 38 gadu vecumā bija vērā ņemams spēks zem groziem. Pēc saspringtas spēles pirmās puses BK Ogre pamazām izpaudās dziļāka sastāva priekšrocības. Kamēr viesi izmantoja septiņu spēlētāju rotāciju, Ogres komandas pamatsastāvu labi papildināja pieredzējušie rezervisti ar Rinaldu Sirsniņu un Rihardu Kuksiku priekšgalā. Tieši viņu veidotais izrāviens ielika pamatu uzvarai ar 77:68.

Pagaidām vienīgo Latvijas – Igaunijas līgas titulu 2019. gadā izcīnījušie Ventpils basketbolisti cerības uz kausa aizstāvēšanu zaudēja jau ceturtdaļfinālā, kur tā arī līdz galam neatguvās pēc neveiksmīgā spēles sākuma pret pēdējo ceļazīmi uz Rīgas turnīru ieguvušo Rapla (69:79). Kurzemes kluba treneriem tā arī neizdevās izkliedināt bažas par komandas mehānismā esošajām problēmām, kas par sevi liek manīt jau kopš gadu mijas, kad desmitkārtējie valsts čempioni pamanījušies vismaz reizi zaudēt katrai no Latvijas komandām. Lai gan pamatturnīru ventspilnieki pabeidza ar graujošu 96:66 uzvaru Valmierā, kas komandai nodrošināja otro vietu starp Latvijas klubiem, pirms tam piecās spēlēs piedzīvotie četri zaudējumi un amerikāņu saspēles vadītāja Kamerona Rendla atlaišana nedēļu pirms izšķirošajām spēlēm neliecināja par labu gaisotni sezonas izskaņā.

Grūti teikt, vai Rendls būtu glābējs ceturtdaļfinālā pret Igaunijas nomināli trešo spēcīgāko komandu Rapla, bet spēles veidotāja komandā cīņas gaitā tā arī neatradās. Šos pienākumus pamīšus centās uzņemties nomināli otrās pozīcijas spēlētāji, taču viņu sekmes daiļrunīgi ataino pirmajā ceturtdaļā gūtie seši un puslaikā – 18 gūtie punkti. 

Igaunijas komandas sastāvā ventspilnieku aizsardzību terorizēja amerikāņu aizsargs Brendons Čaildress, kurš guva teju pusi no Rapla punktiem (36), bet latvietis Roberts Freimanis viesu sastāvā izcēlās ar 17 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām. Uz viņu fona blāvi izskatījās Ventspils komandas snaiperi, kuru sekmes raksturoja vien pāris trāpītie metieni puslaikā. Lai gan pēc pārtraukuma Ginta Fogela vadītajai komandai izdevās radīt nelielu intrigas atblāzmu, zem desmit punktiem starpība tā arī nesaruka.

Ventspilnieki jau devušies mājup un gatavojas Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīram, bet VEF Rīga un BK Ogre savstarpējā spēlē sestdien pulksten 17 noskaidros Latvijas – Igaunijas līgas finālistu. Otrā pārī Igaunijas klubu duelī pulksten 20 tiksies Roberta Štelmahera vadītais Tallinas Kalev/Cramo un Roberta Freimaņa pārstāvētais Rapla.

Pusfinālu un svētdien paredzētās finālspēles tiešraidē translēs Best4Sport TV.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi