Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Austrālijas basketbolistes pārliecinoši nodrošina vietu PČ ceturtdaļfinālā

Austrālijas basketbolistes otrdien Pasaules čempionāta (PČ) spēlē ar 90:64 (32:19, 21:14, 22:16, 15:15) sagrāva Turciju, nodrošinot ceļazīmi uz turnīra ceturtdaļfinālu.

Uzvarētājām Elizabete Kembedža guva 25, bet Beka Alena 13 punktus, kamēr Turcijas izlasē ar 11 punktiem izcēlās naturalizētā amerikāniete Kvanitra Holingsvorta.

Austrālietes B apakšgrupā svinēja trešo uzvaru tikpat spēlēs, kamēr Turcija cieta otro zaudējumu, taču grupā, visticamāk, paliks trešajā vietā un arī varēs spēlēt izslēgšanas maču turnīrā.

Vēl šajā grupā otrdien Nigērija spēlēs ar Argentīnu. Nigērietēm ir viens panākums divos mačos, bet dienvidamerikānietes abos mačos piedzīvojušas pamatīgus zaudējumus.

Tikmēr C apakšgrupas cīņā Japāna ar 69:61 (23:15, 20:13, 10:17, 16:16) uzvarēja Puertoriko, nodrošinot vietu astotdaļfinālā.

Japānas izlasē Juki Mijazava guva 15 punktus un izcīnīja 14 atlēkušās bumbas, kamēr Maki Takada pievienoja 14 punktus. Savukārt Puertoriko izlasē Džesmone Gvatmeja sameta 23 punktus, bet Dženifera O'Nīla izcēlās ar 20 punktiem un deviņām bumbām zem groziem.

Šajā grupā līdere ar divām uzvarām divās spēlēs ir Spānija, divi panākumi trīs mačos ir Japānai, Beļģijai ir viena uzvara un viens zaudējums, bet Puertoriko turnīru noslēdza ar trim zaudējumiem.

Otrdien pasaules čempionātā tiek aizvadītas pēdējās apakšgrupu kārtas spēles. Latvijas basketbolistes D apakšgrupā mērosies ar titulēto ASV izlasi, taču Mārtiņa Zībarta trenētā komanda jau ir zaudējusi izredzes tikt izslēgšanas spēlēs un pēc otrdienas mača atgriezīsies mājās.

Jau ziņots, ka pirmajā mačā Latvija ar 61:64 zaudēja Ķīnai, bet otrajā spēlē dramatiskā galotnē ar 69:70 atzina Senegālas pārākumu.

ASV izlase jau ir nodrošdinājusi vietu ceturtdaļfinālā, bet Ķīna un Senegāla aizvadīs astotdaļfināla mačus.

Apakšgrupu uzvarētāja uzreiz kvalificēsies ceturtdaļfinālam, otrās un trešās vietas ieguvējas spēlēs astotdaļfinālā, bet ceturtās vietas ieguvējām turnīrs būs beidzies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi