Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Bagatskis Blata piedāvājuma dēļ "atteicis daudziem"

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis, kurš šobrīd gatavo komandu olimpiskajam kvalifikācijas turnīram Belgradā, pirmdien intervijā LTV_ Rīta Panorāmai _atzina, ka kļūt par slavenā speciālista Deivida Blata palīgu piekritis uzreiz, tādējādi atsakot daudzu citu klubu piedāvājumiem galvenā trenera amatā.

Kā zināms, Bagatskis nākamajā sezonā būs Blata palīgs Turcijas vienībā Darussafaka Dogus. Latviešu speciālists būs galvenā trenera Blata pirmais palīgs un noslēdzis līgumu uz diviem gadiem.

"Mēs ar Deividu esam pazīstami jau sen, esmu vērojis, kā viņš strādā, un, manuprāt, viņš ir ideāls treneris. Prasīgs, stingrs, gan ar humoru un pozitīvismu, gan basketbola izpratni. Es jau savulaik treneru semināros viņam teicu, ka vienīgais treneris, pie kura es kādreiz varbūt strādātu par asistentu, ir viņš." 

Bagatskis uzsver, ka piedāvājumam piekritis uzreiz, lai gan aģents centies atrunāt - citi klubi piedāvājuši vairāk naudas. "Bija nelielas problēmas saskaņot līguma nosacījumus, jo man vienlaikus bija pietiekoši daudz piedāvājumu no labiem klubiem. Nezināju, ka esmu tik pieprasīts," sacīja Latvijas izlases vadītājs, kurš pēdējās divās sezonās strādāja par Krievijas kluba Ņižņij Novgorod galveno treneri. "Esmu tur, kur es esmu, un ar katru brīdi pārliecinos, ka izdarīju pareizo izvēli."

Šobrīd Bagatskis vismaz stundu dienā veltot telefonsarunām ar Blatu un kluba ģenerālmenedžeri, lai apspriestu sastāva komplektācijas jautājumus. 

"Es vienmēr esmu teicis, ka vēlos atrasties pēc iespējas augstāk. Mums, latviešu treneriem un spēlētājiem, sevi jāpierāda divreiz vairāk kā tā saukto basketbola lielvalstu pārstāvjiem. Šis ir vien no veidiem kā tur būt," atzina A.Bagatskis. 

Bagatskis trenera karjeras laikā vadījis klubus Gruzijā un Ukrainā, tostarp Kijevas Budiveļņik, ko divreiz aizveda līdz valsts čempionu godam. Pašreizējais Latvijas izlases galvenais treneris strādājis arī ar pašmāju klubiem Barons un Valmiera, slaveno Lietuvas komandu Kauņas Žalgiris, kā arī Krievijas vienību Krasnojarskas Jeņisej.

Aizvadītajā sezonā Blats tika atbrīvots no NBA vienības Klīvlendas Cavaliers galvenā trenera amata, bet dažus mēnešus vēlāk klubs kļuva par čempioniem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi