Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Bagatskis izvairīgs par darba turpināšanu Latvijas izlasē

Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis rosina basketbolistus pēc Eiropas čempionāta finālturnīrā parādītā itin labā snieguma turpināt centīgi strādāt, lai arvien progresētu, bet par saviem plāniem valstsvienībā viņš izteicās izvairīgi.

Ja neskaita spēļu rezultātus, Bagatskis ar Latvijas izlases veikumu EČ finālturnīrā ir apmierināts. Lai gan piecās spēlēs netika gūta neviena uzvara, komandas sniegumu Bagatskis sarunā ar žurnālistiem novērtēja ar "12 punktiem 10 ballu sistēmā". Viņš cer, ka spēlētāji atcerēsies, kā spēlējuši Eiropas čempionātā, un saglabās vēlēšanos pēc diviem gadiem vēlreiz būt tādā turnīrā.

"Komanda izdarījusi nesliktu darbu. Protams, zaudēt ir bēdīgi, taču parādījām labu basketbolu un saņēmām daudz uzslavu. Uzvarām nepietika...," rezumēja Bagatskis. "Būs nākamais čempionāts, būs citas cīņas. Vai ar to pietiks uzvarai, tad redzēsim," viņš piebilda.

Latvijas valstsvienība brauc mājās ar "piecām barankām", neizcīnījusi nevienu uzvaru, tomēr Bagatskis to īpaši nepārdzīvo, sakot, ka "kādreiz jādabū pa muti, lai vēlāk tiktu pie uzvarām". Treneris atturējās nosaukt spēlētājus, kuru nākotne izlasē varētu būt problemātiska. Uzvārdu saukšanu un norādes uz izlases vājājiem posmiem treneris uzskatītu par absolūtu necieņas izrādīšanu spēlētājiem, kuri ziedoja savu laiku un veselību spēlēšanai valstsvienībā.

"Viņi [izlases dalībnieki] sevi nežēloja un labi sevi parādīja, bet citi dažādu iemseslu dēļ nepiedalījās," paskaidroja treneris.

Bagatskis atgādināja, ka lielākā daļa valstsvienības basketbolistu spēlē Latvijas klubos. "Tātad mēs esam kaut ko vērti," viņš sacīja. Treneris novēlēja jaunajiem spēlētājiem nenodoties izpriecām un nestaigāt daudz pa klubiem, bet gan vairāk laika pavadīt treniņos un individuālā darbā.

Par lielāko devumu Latvijai no EČ Bagatskis uzskata basketbola atgūto pozitīvo auru. "Tas ir panākums. Varbūt cilvēki sāks novērtēt un nāks skatīties, kā spēlē Latvijas labākās komandas," nākotnē raudzījās Bagatskis.

Par savu nākotni izlasē Bagatskis teica, ka ir paveicis darbu pēc divu gadu līguma, un cikls beidzies. No skaidras atbildes par nākotnes plāniem valstsvienībā Bagatskis izvairījās, bet uzsvēra, ka lēmumu kļūt par izlases galveno treneri ne brīdi nav nožēlojis.

"Jānomierinās un skatāmies tālāk," vēlmi nesteigties ar nākotnes plānu izvērtēšanu uzsvēra Bagatskis. "Protams, nekad neesmu teicis, ka nožēloju lēmumu strādāt [izlasē]," viņš piebilda.

Jau ziņots, ka Latvijas valstsvienība pēdējā spēlē grupas turnīrā pirmdien zaudēja Vācijai ar 80:81. Iepriekšējās spēlēs turnīrā gados jaunā Latvijas izlase piekāpās arī Francijai, Serbijai, Itālijai un Izraēlai, paliekot bez uzvarām pēdējā vietā grupā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa muguru no Vācijas

Latvijas hokeja izlase neiztur pretinieku spiedienu un saņem kārtīgu pērienu.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi