Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bagatskis kļūst par Ukrainas vīriešu basketbola izlases galveno treneri

Latvijas basketbolas speciālists Ainārs Bagatskis oficiāli kļuvis par Ukrainas vīriešu basketbola izlases galveno treneri, pirmdien vēstīja portāls ukrbasket.net.

Bagatskis ar Ukrainas basketbola federāciju vienojies par divu gadu sadarbību, bet jau šī gada novembrī viņa vadītā valstsvienība uzsāks dalību 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Speciālista galvenais uzdevums būšot aizvest Ukrainas izlasi līdz Eiropas čempionāta finālturnīram.

Vēl šī gada janvārī Bagatskis tika atbrīvots no Vācijas kluba Bambergas Brose galvenā trenera amata, ko viņš ieņēma kopš pagājušā gada jūnija.

Savukārt pēc 2017.gada Eiropas čempionāta Bagatskis neturpināja sadarbību ar Latvijas izlasi, kuru bija trenējis kopš 2010.gada.

Viņš izlasi vadīja četros Eiropas čempionātu finālturnīros, ar katru turnīru komandai progresējot. Tā 2011.gadā Latvija ieņēma 22.vietu, pēc diviem gadiem bija 11.pozīcijā, 2015.gadā palika astotā, bet 2017.gada rudenī izcīnīja piekto vietu. Zīmīgi, ka vēl četras reizes Bagatskis finālturnīrā startēja kā spēlētājs.

Bagatskis trenera karjeras laikā vadījis klubus Gruzijā un Ukrainā, tostarp Kijevas Budiveļņik, ko divreiz aizveda līdz valsts čempionu godam. Tāpat viņš strādājis arī ar Latvijas klubiem Barons un Valmiera, slaveno Lietuvas komandu Kauņas Žalgiris, Krievijas vienībām Krasnojarskas Jeņisej un Ņižņij Novgorod, kā arī bijis Turcijas kluba Stambulas Dariššafaka treneru kolektīvā un vadījis Izraēlas grandu Telavivas Maccabi FOX.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi