Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Bagatskis nav drošs, ka Dāvis Bertāns palīdzēs izlasei

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis nav pārliecināts par uzbrucēja Dāvja Bertāna pievienošanos valstsvienībai un palīdzēšanu pēc mēneša gaidāmajā Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Latvija jau nākamajā pirmdienā sāks gatavošanos olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, kas Serbijas galvaspilsētā Belgradā notiks no 4. līdz 9.jūlijam.

Šobrīd ir zināms, ka savainojumu dēļ Latvijas izlasei vasarā nevarēs palīdzēt Kristaps Janičenoks un Ronalds Zaķis, tāpat valstsvienībā nebūs Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) spēlējošā Kristapa Porziņģa un Iļjas Gromova, kurš devies uz treniņiem ASV, lai pierādītu savu lietderību NBA draftam. Turklāt basketbola apskatnieks Deivids Piks tvīto, ka Latvijas basketbolists sevi nodarbībās parādot no labākās puses un viņu varētu izraudzīties drafta otrajā kārtā.

"Četri spēlētāji turpina cīnīties par medaļām savu klubu sastāvos. Jānim Strēlniekam finālsērija Vācijā beigsies ne ātrāk kā 12.jūnijā, bet ne vēlāk par 19.datumu. Ojārs Siliņš Itālijā cīnīsies vismaz līdz 9.jūnijam (vēlākais - 15.), Kasparam Vecvagaram Lietuvā finālsērija var beigties 6.jūnijā (maksimums - 13.). Dāvis Bertāns Spānijas čempionāta pusfinālā cīnīsies vismaz līdz 8.jūnijam (piektā spēle paredzēta 12.jūnijā), un aģents jau brīdinājis, ka, sezonai ieilgstot, viņš valstsvienībā spēlēt nevarēs," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Bagatska teikto.

Izskanējusi informācija, ka Bertāns šovasar varētu doties uz ASV, lai pretendētu uz vietu NBA klubā Sanantonio "Spurs", kam pieder uz viņu tiesības.

Latvijas izlases galvenais treneris norādīja, ka 6.jūnijā ierindā būšot 16 basketbolisti.

"Jānis Timma palūdza vēl dažas brīvas dienas un pievienosies mazliet vēlāk. Atšķirībā no iepriekšējām sezonām šoreiz treniņos nenodarbosimies ar fiziskās sagatavotības uzlabošanu. Jānotur sezonas laikā sasniegtā kondīcija un galvenais jānodrošina labs emocionālais fons, lai atgūtu spēlētprieku un azartu. Tam arī pieskaņosim treniņu plānu. Ņemot vērā situāciju ārzemju čempionātos, uz pirmajām pārbaudes spēlēm Francijā, visticamāk, nebrauksim pašā labākajā sastāvā. To redzēsim Rīgā 27. un 28.jūnijā, kad spēlēsim ar Irānas un Jaunzēlandes komandām," atklāja Bagatskis.

Bagatskis cītīgi sekojis līdzi arī "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) izslēgšanas turnīram, kurā par valsts čempioniem otrdien pirmo reizi tika kronēta "Valmiera"/ORDO, kas finālā septiņu spēļu sērijā pieveica pagājušās sezonas valsts labāko klubu "VEF Rīga".

"Iepriecināja Mareka Mejera prasme atrast savu vietu laukumā. Viņš izcīnīja daudz bumbu pie groziem, līdz pēdējai spēlei uzbruka ar augstu precizitāti un, iespējams, komandai būtu varējis dot vēl vairāk," basketbolistu uzslavēja Bagatskis. "Par citiem diemžēl jālieto vārds nestabilitāte. Brāļiem Armandam un Aigaram Šķēlēm vairākās spēlēs, ieskaitot pēdējo maču, bija ļoti labas epizodes. Pēdējā spēlē rezultatīvi nospēlēja Mārtiņš Laksa. Arī vefiešiem Mārtiņam Meieram, Ingum Jakovičam, Jānim Bērziņam un ventspilniekam Žanim Peineram bija veiksmīgas spēles, taču ne tik bieži, cik gribētos. Īstu meistaru raksturo stabilitāte, spēja dot savu pienesumu arī dienās, kad spēle neiet no rokas."

"Par iemesliem grūti spriest, neuzturoties komandas "virtuvē" un nezinot treneru prasības, komandas stratēģiju. Tāpēc ar krasiem secinājumiem nesteigšos. No valstsvienības kandidātu loka neviens netiek svītrots, visiem būs iespēja treniņos un pārbaudes spēlēs pierādīt savu noderību komandai," uzsvēra Bagatskis.

Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā Latvija spēlēs vienā apakšgrupā ar Japānu un Čehiju. Savukārt otrā apakšgrupā būs mājiniece Serbija, Puertoriko un Angola. Katras grupas divas labākās vienības kvalificēsies pusfinālam, bet pie ceļazīmes uz Olimpiādi tiks tikai šī turnīra uzvarētāja.

Kā ziņots, aprīlī Bagatskis nosauca paplašināto valstsvienības kandidātu sarakstu, kurā bija iekļauti 25 spēlētāji. Kandidātu sarakstā iekļautajiem basketbolistiem kā pretendentiem uz līdzdalību Riodežaneiro olimpisko spēļu turnīrā tiks kārtota olimpiskā akreditācija.

Latvijas basketbola izlases kandidāti pirmdien gaidāmajā pirmajā treniņā:

Ingus Jakovičs ("VEF Rīga), Žanis Peiners ("Ventspils"), Aigars Šķēle ("Valmiera"/ORDO), Dāvis Lejasmeiers (Sēderteljes "Kings", Zviedrija), Dairis Bertāns (Bilbao "Dominion", Spānija), Jānis Blūms (Avelīno "Sidigas", Itālija), Armands Šķēle ("Valmiera"/ORDO), Kristaps Gludītis ("Barons"/LDz), Jānis Bērziņš ("VEF Rīga"), Mārtiņš Laksa ("Valmiera"/ORDO), Mareks Mejeris ("VEF Rīga"), Rolands Šmits (Fuenlavradas "Montakit", Spānija), Kaspars Bērziņš (Sanktpēterburgas "Zeņit", Krievija), Rolands Freimanis (Tallinas "Kalev", Igaunija), Mārtiņš Meiers ("VEF Rīga"), Anžejs Pasečniks (Grankanārijas "Herbalife", Spānija).


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi